آکنه قارچی: علت، درمان، پیشگیری و معرفی محصولات مناسب

147
61025
جوش زیرپوستی یا آکنه قارچی

در این مقاله می‌خوانید:

آکنه قارچی یا جوش قارچی یا مالاسزیا فولیکولیت یک عفونت در فولیکول های مو است با ظاهر شبیه به آکنه معمولی که توسط قارچ مالاسزیا ایجاد می شود. شایع ترین نوع آکنه بزرگسالی، آکنه قارچی یا جوش قارچی است. آکنه قارچی از نظر ظاهری تفاوتی با آکنه معمولی ندارد اما اغلب به شکل جوش زیر پوستی همراه با خارش دیده می شود. آکنه قارچی به درمان‌های معمول آکنه پاسخ نمی‌دهد درمان‌های ضد قارچ، گوگرد، سالیسیلیک اسید، آزلائیک اسید و شوینده‌های ضد قارچ مانند کتوکناوزل از بهترین درمان های جوش قارچی هستند که در این مقاله بیشتر توضیح خواهیم داد.

در این مقاله همه آن چه که باید از علت آکنه قارچی (جوش قارچی) و عوامل تشدیدکننده آن بدانیم و هم‌چنین ترکیبات و محصولات نامناسب، درمان های آکنه قارچی و لیستی از محصولات مناسب و ایمن را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت. سعی کرده‌ایم همه آن چه برای درمان آکنه قارچی و مقابله با آن به آن نیاز دارید در این مقاله بیان کنیم. با Skinmag همراه باشید. ما این مقاله را حدود چهار سال قبل منتشر کردیم و بازخوردهای خیلی خوبی از شما گرفتیم و تلاش می کنیم با به روز کردن مطالب آخرین مقاله‌ها و مطالعات درباره‌ی آکنه قارچی را از طریق همین مقاله با شما به اشتراک بگذاریم.

امیدواریم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. طولانی بودن این مقاله بی شک به دلیل پیچیده بودن موضوع آکنه قارچی و جوش زیرپوستی است و گواه این موضوع مقاله منتشر شده در سال ۲۰۱۴ در pubmed است. این مقاله با عنوان “Malassezia infections: a medical conundrum” به معنای عفونت‌های مالاسزیا: یک معمای پزشکی، منتشر شد. این عنوان نشان می‌دهد این موضوع تا چه حد می‌تواند پیچیده و دردسرساز شود.

آکنه قارچی چیست؟

جوش قارچی یا آکنه قارچی ضایعاتی مشابه آکنه هستند که اغلب با خارش همراه‌اند و بیشتر در قسمت‌هایی که غدد سباسه فعال‌تر است(پوست چرب‌تر است) مانند منطقه t صورت به خصوص پیشانی، شانه، سینه و پشت به وجود می‌آید.

آکنه قارچی در اصل عفونت فولیکول‌های مو با نوعی قارچ با نام مالاسزیا است.

آکنه‌ قارچی به خصوص به شکل جوش زیرپوستی یا سرسفید اغلب با آکنه‌های باکتریایی معمول اشتباه گرفته می‌شود و منجر به تجویز آنتی‌بیوتیک های قویِ طولانی مدت می‌شود که اغلب باعث تشدید این ضایعات می‌شود. آکنه قارچی را با Pityrosporum Folliculitis یا malassezia folliculitis نیز می‌شناسند.

قارچ ایجاد کننده آکنه قارچی تقریبا روی پوست همه افراد وجود دارد. اما یک فلور میکروبی طبیعی و سالم یعنی باکتری‌ها و میکروارگانیزم‌های مفید اجازه رشد بیش از حد قارچ عامل آکنه قارچی را نمی‌دهد.

پس مهم‌ترین علت آکنه قارچی بر هم خوردن تعادل فلور میکروبی پوست و یک سد دفاعی آسیب دیده پوست است.

ظاهر آکنه قارچی

آکنه قارچی از نظر ظاهری بیشتر به شکل جوش‌های قرمز رنگ و برجستگی‌هایی به شکل آکنه پاپول دیده می‌شود که گاه با خارش همراه است. برجستگی‌های با قطر 1 تا 2 میلی‌لیتر در رنگ‌های مختلف ظاهر می‌شود. گاه این برجستگی‌های بزرگ‌تر شده و به جوش‌های سر سفید چرکی  (حاوی مایع سفید یا زرد رنگ) تبدیل می‌شود. در تصاویر زیر عکس جوش های قارچی را ملاحظه می‌کنید.

عکس جوش های قارچی
جوش های قارچی از نظر ظاهری تفاوت چندانی با آکنه معمولی نداشته اما ظاهر جوش قارچی اغلب به شکل جوش زیرپوستی است که می تواند با خارش همراه باشد یا نباشد.

تفاوت آکنه قارچی و آکنه معمولی 

 

  • قارچ یا باکتری: مهم‌ترین تفاوت آکنه قارچی و آکنه باکتریایی همان‌طور که از اسم آن پیداست عامل ایجاد کننده آن است که در جوش قارچی قارچ مالاسزیا و در آکنه باکتریایی باکتری ایجاد کننده آکنه یا P.acne  است.
  • تفاوت ظاهر آکنه قارچی و باکتریایی:  ضایعات چرکی در آکنه قارچی هم‌اندازه هستند اما آکنه باکتریایی سبب ایجاد جوش‌های با اندازه‌های متفاوت می‌شود.
  • خارش : آکنه قارچی اغلب باعث خارش می‌شود. آکنه باکتریایی به ندرت باعث خارش می‌شود. 
  • خوشه‌ای بودن آکنه قارچی: مهم‌ترین تفاوت ظاهری آکنه قارچی با آکنه معمولی خوشه‌ای بودن جوش‌‌‌های قارچی است. آکنه قارچی به صورت دسته‌ای از جوش‌های کوچک سرسفید و نزدیک به هم ظاهر می‌شود در حالی که آکنه باکتریایی کم‌تر خوشه‌ای و بیشتر پراکنده است. 

علت آکنه قارچی یا آکنه قارچی در چه کسانی شایع‌تر است؟ 

در پاسخ به این سوال که چه کسانی بیشتر به جوش قارچی مبتلا می‌شوند باید گفت قارچ مالاسزیا تقریبا روی پوست 92٪ از افراد زندگی می‌کند. اما برخی عوامل سبب می‌شود این قارچ در برخی سبب ایجاد آکنه کند و همان طور که گفتیم مهم ترین علت آکنه قارچی بر هم خوردن فلور میکروبی است.

عوامل بسیاری سبب برهم خوردن فلور میکروبی پوست و رشد بیش از حد قارچ‌ها می‌شوند. مهم‌ترین عوامل ایجاد کننده آکنه قارچی عبارت‌اند از:

  • مشکلات سیستم ایمنی: آکنه قارچی یا مالاسزیا در افراد مبتلا دیابت، HIV، بیماری هوچکین، افراد گیرنده پیوند عضو، افراد مبتلا به سوء تغذیه، نارسایی‌های عصبی و افراد مبتلا به نقص ایمنی یا سیستم ایمنی ضعیف بیشتر دیده می‌شود (PMID: 20028460).
  • استفاده بی‌رویه از آنتی‌بیوتیک‌ها:‌ یکی دیگر از عوامل مستعد کننده ابتلا به آکنه قارچی، استفاده بی رویه از آنتی‌بیوتیک‌ها است. در واقع استفاده طولانی مدت از آنتی‌بیوتیک‌ها (مثلا تتراساکلین) با از بین بردن فلور میکروبی پوست (سطح طبیعی باکتری، قارچ و …) و باکتری‌های مفید سطح پوست منجر به رشد بی‌رویه قارچ مالاسزیا می‌شود.همانطور که در بالا گفتیم این نوع آکنه اغلب به اشتباه آکنه ولگاریس تشخیص داده می‌شود و برای درمان آن آنتی‌بیوتیک های قوی تجویز می‌شود که علاوه بر ناموفق بودن در درمان، منجر به عوارض جانبی مانند عدم تحمل گوارشی، عفونت‌های قارچی، ایجاد رادیکال‌های آزاد(به دلیل سمی بودن آنتی‌بیوتیک ها) خواهد شد. در صورت استفاده از آنتی بیوتیک‌ها به هر دلیل باید برای حفظ باکتری‌های مفید بدن، در طول درمان تا می توانید از ترکیبات پروبیوتیک استفاده کنید.
  • آب و هوای گرم و شرجی و تعریق: گرما و رطوبت محل مناسبی برای رشد قارچ‌هاست و احتمالا به همین دلیل آکنه قارچی در فصول گرم و مناطق با هوای گرم و شرجی شایع‌تر است. در فیلیپین آکنه قارچی عامل 56% از موارد ابتلا به آکنه است که می تواند با آب و هوای شرجی این منطقه مرتبط باشد.
  • ابتلا به سایر بیماری‌های قارچی مانند درماتیت سبوره یا tinea versicolor
  • پوست چرب: قارچ‌ مالاسزیا از چربی طبیعی پوست تغذیه می‌کند و پوست چرب یکی از عوامل ابتلا به آکنه قارچی است. چربی غذای مورد علاقه قارچ‌هاست و چربی موجود در محصولات موضعی نیز می‌تواند موجب رشد بیش از حد قارچ‌ مالاسزیا شود.
  • سایر عوامل ابتلا به آکنه قارچی‌: در نهایت مواردی از آکنه قارچی یا جوش زیرپوستی به دلیل چاقی، بارداری، استفاده از استروئیدها، قرص‌های ضدبارداری و استرس نیز مشاهده شده است.

روش‌های تشخیص آکنه قارچی یا جوش قارچی

بسیاری از افراد زمانی که با بیماری آکنه قارچی آشنا می‌شوند می‌پرسند: از کجا بفهمیم آکنه ما از نوع آکنه قارچی است یا آکنه باکتریایی؟ زمانی که سد دفاعی پوست ضعیف می‌شود پوست ما مستعد رشد میکروارگانیزم‌های مضر شامل باکتری‌ مولد آکنه و قارچ مالاسزیا می‌شود پس اغلب آکنه قارچی و باکتریایی همراه با هم هستند. اما مواردی هست که بیشتر احتمال قارچی بودن آکنه ‌ها را مطرح می‌کند. اگر:

  • با درمان‌های معمول آکنه نتیجه‌ی مطلوب نگرفته‌اید
  • آکنه و جوش زیرپوستی در سنین بزرگسالی هم‌چنان ادامه دارد و با استفاده از محصولات مراقبتی پوست، جوش ها تشدید می شوند
  • هم چنین در فصول گرم بیش از فصول سرد جوش می زنید

همه این‌ها می‌تواند علایم آکنه قارچی باشد.

ادامه آکنه تا سنین بزرگسالی به خصوص زمانی که جوش ها پاسخ مناسبی به درمان نمی‌دهد، از مهم‌ترین علایمی است که احتمال آکنه قارچی را مطرح می‌کند.

عکس آکنه قارچی
آکنه قارچی بیشتر در مناطقی از پوست که غدد چربی فعالتر است دیده می شود. علت آکنه قارچی برهم خوردن فلور میکروبی پوست است که سبب رشد بیش از حد قارچ مالاسزیا شده و نوعی فولیکولیت ناشی قارچ ایجاد می کند.

مقالات جدیدتر شیوع این نوع آکنه را بین سنین۲۰ تا ۳۰ سال دانسته و مطالعه دیگری  نشان داده در 30 سالگی، روی پوست افراد بیش از هر گروه سنی دیگر بالاتر از ۴۰ سال، گونه های مختلف مالاسزیا دیده می‌شود.

علایم ظاهری جوش‌های قارچی

علامت واضح‌تر آکنه قارچی وجود ضایعات جوش مانند در ناحیه t صورت، شانه ها، سینه و پشت می‌باشد که گاهی این ضایعات با خارش همراه است و به صورت خوشه‌ای و نزدیک به هم ظاهر می‌شوند. جوش‌ها به شدت سمج بوده و به درمان پاسخ نمی‌دهند ضایعات اغلب به شکل پاپول (Papule) -برجستگی کوچک سطحی و سفت- یا  پوستول(Pustule)-جوش های سرسفید چرکی که با فشار دادن مایع سفید یا زردرنگ از آن خارج می‌شود و نه به شکل جوش های کیستیک و دردناک بروز می‌کنند.

علامت دیگر که می‌تواند نشان دهنده قارچی بودن ضایعات باشد بیرون ریختن جوش ها با استفاده از هر محصول مراقبتی پوست، شامل کرم ها، تونرها، مرطوب کننده‌ها و ضدآفتاب‌هاست.

و در نهایت بهترین راه تشخیص آکنه قارچی مراجعه به پزشک است و انجام معاینه دقیق با تراشیدن و برداشت قسمتی از پوست است، البته بیوپسی محدودیت‌هایی هم دارد مثلا به دلیل برداشت بافت از سطح پوست منجر به نتیجه منفی شود در حالی که داخل فولیکول‌ها جایی است که قارچ ها بیشترین میزان را دارند. راه بهتر بررسی میکروسکوپی محتویات یک پوستول یا جوش چرکی است.

درمان آکنه قارچی 

داروهای ضد قارچ مانند کتوکناوزل که بهتر است به صورت شامپو کتوکناوزل برای شستشو استفاده شود، آزلائیک اسید، سالیسیلیک اسید، بنزوئیل پروکساید، اوره به دلیل خاصیت کراتولیک و روغن کاپریلیک اسید (MCT Oil) از موثرترن درمان‌های جوش قارچی هستند.

استفاده از چای سبز، استفاده از عسل روی پوست و استفاده از روغن درخت چای از درمان‌های خانگی جوش قارچی یا آکنه قارچی محسوب می‌شود.

داروهای ضد‌قارچ : کتوکونازول برای درمان آکنه قارچی

این داروها طیف وسیعی از ضد‌قارچ های خوراکی تا محلول‌های موضعی از بین برنده قارچ را در برمی‌گیرد. بزرگ‌ترین و مشهورترین ضدقارچ ها «آزول ها» شامل بیفونازول، ایترکونازول و کتوکونازول و… هستند و با اختلال در غشای سلولی قارچ، رشد آن‌ها را متوقف می‌کنند. این داروها می تواند به صورت خوراکی، محلول موضعی یا در شامپو و شوینده مورد استفاده قرار گیرد. اما اثر هیچ یک به اندازه کتوکونازول نیست.

مطالعات متعددی نشان داده کتوکونازول قادر است فعالیت همه گونه‌های قارچ مالاسزیا را متوقف کند. به همین دلیل اولین گام در درمان جوش قارچی، استفاده از کتوکونازول است.

شامپو کتوکنازول برای آکنه قارچی
بهترین درمان آکنه قارچی استفاده از یک شامپو کتوکونازول 1% یا 2% ، دو بار در هفته به مدت یک ماه یا طبق دستور پزشک است. پس از این که ضایعات کاملا از بین رفت می‌توانید به عنوان درمان نگهدارنده و جلوگیری از عود مجدد، هفته ای یک بار از این شامپو استفاده کنید.

مطالعه‌ای نشان داده کتوکونازول در مقایسه با ضدقارچ های سلنیوم سولفاید ،زینک پریتیون، کلوتریمازول و بیفونازول قادر است در حداقل غلظت قارچ مالاسزیا را از بین ببرد.

تنها موضوع این که همیشه احتمال عود آکنه قارچی وجود دارد پس بهتر است حتی پس از درمان، یک درمان نگه‌دارنده یا حمایتی داشته باشید مثل استفاده از شامپو کتوکونازول یک بار در هفته.

یک گروه از متخصصان و محققان پوست و میکروبیولوژی به این نتجه رسیدند که پس از درمان اولیه آکنه قارچی و از بین رفتن ضایعات، مالاسزیا را می‌توان تنها با ترکیبات کراتولیک (لایه بردار) کنترل کرد. موثرترین کراتولیک برای قارچ مالاسزیا گوگرد، اوره و بنزويل‌پروکساید و سالیسیلیک اسید هستند که رتینوئیدها نیز در این مورد موثرند.

پس اولین گام در درمان استفاده از یک شامپو کتوکونازول 1% یا 2% ، دو بار در هفته به مدت یک ماه یا طبق دستور پزشک است. پس از این که ضایعات کاملا از بین رفت می‌توانید به عنوان درمان نگهدارنده و جلوگیری از عود مجدد، هفته ای یک بار از این شامپو استفاده کنید. دقت داشته باشید که شامپو باید به مدت ۵ دقیقه روی پوست قرار بگیرد و سپس آبکشی شود (PMID: 18494909).

آزلائیک‌ اسید برای درمان آکنه قارچی

آزلائیک اسید یک ماده طبیعی تولید شده توسط مخمرهای روی پوست است. در حقیقت آزلائیک‌اسید محصول جانبی قارچ هاست. یک ضدباکتری و ضدقارچ موثر در درمان انواع آکنه است.

آزلاییک اسید علاوه بر خاصیت ضدقارچی باعث مهار رشد گونه propioni bacterium (باکتری مولد آکنه) نیز می شود و از کراتینه شدن می‌کاهد. از آن در درمان موضعی آکنه های التهابی ملایم تا متوسط، درمان پاپول‌ها و جوش‌های چرکی التهابی ملایم(پاستول) تا متوسط استفاده می‌شود. آزلائیک اسید در درمان اختلالات هایپرپیگمنتاسیون، لک‌های‌ پوستی و اسکار آکنه نیز به کار می‌رود (یعنی آزلائیک اسید روی میکروب‌های هوازی و بی هوازی موثر است).

آزلائیک اسید محتوای اسید چرب آزاد پوست را کاهش می‌دهد که در پوست افراد مبتلا به مالاسزیا مقدار آن بیش از حد معمول است.

علاوه بر خاصیت ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی، آزلائیک اسید یک روشن‌کننده و ضدلک قوی محسوب می شود. هم چنین این ماده یکی از ترکیبات دارای تاییدیه FDA برای درمان رزاسه می باشد.

همان طور که گفتیم آزلائیک اسید توسط قارچ‌های سطح پوست ساخته می شود و یکی از ترکیبات طبیعی سطح پوست است یه همین دلیل به خوبی توسط همه پوست ها حتی پوست‌های حساس تحمل می‌شود.

مکانیزم اثر آزلائیک اسید در درمان آکنه قارچی، علاوه بر لایه‌برداری و کاهش التهاب و تنظیم PH،  تنظیم اسیدهای چرب آزاد در سطح پوست است.

سوسپانسیون آزلائیک اسید برایت مکس
آزلائیک اسید برایت مکس حاوی 10 درصد آزلائیک اسید، کاپریلیک/کاپریک تری گلیسیرید (Caprylic/Capric Triglyceride) و پروپیلن گلایکول و فاقد ترکیبات تشدید کننده آکنه قارچی از محصولات مفید برای درمان آکنه قارچی

متاسفانه اغلب محصولات حاوی آزلائیک اسید حاوی ترکیبات مشکل ساز مانند استرها و پلی سوربات‌هاست پس پیش از انتخاب محصول حتما لیست ترکیبات را چک کنید.

سالیسیلیک اسید BHA برای درمان آکنه قارچی 

همان‌طور که پیش از این در این مقاله گفتیم سالسیلیک اسید، یک لایه‌بردار با خواص ضدالتهابی، ضدقارچی و ضدباکتری است. یک هیدروکسی اسید محلول در چربی است که می تواند چربی به دام افتاده در منافذ را در خود حل کند و مانع بسته شدن منافذ شود. سالیسیلیک اسید بر‌خلاف آلفاهیدروکسی اسید پوست را نسبت به نور خورشید حساس نمی کند و به خوبی توسط پوست‌های حساس تحمل می‌شود.

برخی برندها، برای تثبیت سالیسیلیک اسید از پلی‌سوربات استفاده می کنند که همانطور که گفته شد پلی‌سوربات ها تشدید‌کننده آکنه قارچی و جوش زیرپوستی هستند.

بنزوئیل پروکساید برای درمان آکنه قارچی

استفاده از شوینده حاوی بنروئیل پروکساید یکی از موثرترین درمان های جوش قارچی، موهای زیرپوستی، انواع فولیکولیت و درماتیت سبوره است.

با توجه به این که بنزوئیل پروکساید جزو درمان‌های قوی و محرک است توصیه می‌شود برای درمان آکنه قارچی از بنروئیل پروکساید به صورت تماس کوتاه با پوست استفاده کنید. یعنی اگر از محلول‌ یا کرم بنزوئیل پروکساید استفاده می‌کنید پس از ۵ تا ۱۰ دقیقه آن را از روی صورت بشویید یا مقدار کمی از آن را به مرطوب‌کننده‌تان اضافه کنید.

روش دیگر استفاده از شوینده حاوی بنزوئیل پروکساید است که خوشبختانه در ایران نیر تولید می‌شود.

درمان جوش قارچی
استفاده از شوینده حاوی بنروئیل پروکساید یکی از موثرترین درمان های جوش های قارچی، موهای زیرپوستی، انواع فولیکولیت و درماتیت سبوره است.

بنزوئیل‌پروکساید به دلیل خواص ضدباکتری و کومدولیتیک یکی از درمان‌های خط اول برای درمان آکنه محسوب می‌شود. شوینده‌های بنزوئیل پروکساید برای کنترل علایم صورت و بدن مفید بوده و شستشو با شوینده حاوی ۲.۵ درصد بنزوئیل پروکساید روی درماتیت سبوره که یک پاسخ التهابی به قارچ مالاسزیاست موثر بوده و پوسته ریزی و قرمزی را کاهش داد. این درمان شامل استفاده از شوینده حاوی ۲.۵، ۵ و ۱۰ درصد به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه و پس از آن شستشو بود (PMID: 29737895).

گوگرد (سولفور) برای درمان آکنه قارچی 

گوگرد یک ماده کراتولیک است که موجب پوسته‌ریزی و جدا شدن قارچ ها از سطح پوست می‌شود (PMID: 15303787). زمانی که گوگرد روی پوست قرار می‌گیرد pentathionic acid تولید می‌کند که ماده ای سمی برای قارچ هاست(اثر ضدقارچی گوگرد)، هم چنین گوگرد می تواند مستقیما رشد قارچ ها را مهار کند. این ترکیب یکی از قدیمی‌ترین درمان های جوش پوستی نیز هست، زیرا یونانیان در زمان باستان انواع بیماری‌های پوستی را با گوگرد درمان می‌کردند.

درمان جوش قارچی
بهترین درمان جوش قارچی استفاده از یک شوینده حاوی گوگرد است. گوگرد با دارا بودن خاصیت کراتولیک به جدا شدن قارچ ها از پوست و درمان جوش های قارچی کمک می کند.

برای استفاده از گوگرد می‌توانید از پن‌های حاوی گوگرد استفاده کنید. در بین محصولات ایرانی، برندهای فولیکا و پرودرما پن حاوی 10% گوگرد تولید می‌کنند که با توجه به عدم استفاده از ترکیبات صابونی قوی با PH بالا منجر به خشکی و افزایش PH پوست نخواهند شد. تنها مشکل استفاده از گوگرد بوی آزاردهنده آن است.

اوره برای درمان آکنه قارچی

یک مرطوب کننده عمقی پوست با خاصیت کراتولیک است. خاصیت کراتولیک به این معنی است که قسمت های سخت‌شده پوست را جدا می‌کند و برخلاف سالیسیلیک اسید که پوست را خشک می‌کند این ترکیب یک آبرسان عمقی پوست است که در بسیاری از آبرسان و مرطوب کننده های قوی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شواهد متعدد نشان می دهد اوره در درمان ایکتیوز Ichthyosis(خشکی شدید همراه با پوسته پوسته شدن)، xerosis، آتوپیک درماتیت یا اگزما، درماتیت تماسی، درماتیت ناشی از اشعه، پسوریازیس و درماتیت سبوره، قارچ ناخن و بیماری کراتوزیس موثر است.

دو مطالعه آزمایشگاهی نشان داده اوره می‌تواند قارچ مالاسزیا را مهار کند و از درمان‌های موثر ملاسزیا فولیکولیت یا آکنه قارچی و جوش زیرپوستی با منشا قارچ‌ها است (PMID: 22229642).

روغن کاپریلیک اسید برای درمان آکنه قارچی

همان‌طور که در بالا خواندید MCT Oil یا Medium-Chain Triglyceride یا caprylic/capric triglycerides باعث شعله‌ور شدن مالاسزیا نمی‌شود اما مطالعاتی هم هست که نشان می‌دهد روغن کاپریلیک دارای اثر ضدقارچی نیز می‌باشد. گفتیم قارچ مالاسزیا از زنجیره کربنی با طول ۱۲ تا ۲۴ تغذیه می‌کند که کاپریلیک اسید و کاپریک(کاپریس) اسید هر دو خارج از این بازه قرار دارد.

  • Caprylic / Octanoic acid= طول زنجیره کرین ۸ 
  • Capric / Decanoic acid= طول زنجیره کربن ۱۰

نتیجه یک مقاله تحقیقی می‌گوید: ما می‌توانیم فعالیت ضدمیکروبی این ترکیب را روی مالاسزیا و قارچ کاندیدا SPP تایید کنیم. نتایج آزمایش اسیدهای  چرب با زنجیره C10 کاپریک اسید، کاپریلیک اسید C8 و CAPROIC ACID با زنجیره C6 روی این قارچ‌های اثربخشی این ترکیبات را به صورت زیر مقایسه می‌کند (PMID: 25676074):‌

C 8 > C 6 > C 10 

برای استفاده از این ترکیب می‌توانید از روغن MCT به عنوان پاک‌کننده استفاده کنید یا یک یا دو قطره از آن را روی مرطوب‌کننده و آبرسان‌‌ بزنید.

عصاره چای سبز؛ درمان خانگی جوش قارچی 

درمان خانگی آکنه قارچی
استفاده از ۵ درصد عصاره چای سبز در وان حمام سه بار در هفته به مدت ۳۰ دقیقه می‌تواند در درمان جوش قارچی موثر باشد. چای سبز دارای خاصیت ضدمیکروبی است و در درمان جوش قارچی موثر است.

استفاده از ۵ درصد عصاره چای سبز در وان حمام سه بار در هفته به مدت ۳۰ دقیقه می‌تواند در از بین بردن قارچ M. sympodialis موثر باشد (PMID: 22870055) ضمن این که این ترکیب دارای خاصیت ضدمیکروبی است و روی آکنه باکتریایی نیز موثر است و به دلیل خاصیت ضدالتهابی علایم اگزما را پس از ۴ هفته بهبود می‌بخشد.

استفاده از عسل روی پوست؛ درمان خانگی جوش قارچی 

علت جوش زیرپوستی

آیا می توان از عسل برای درمان آکنه قارچی در خانه استفاده کرد؟ استفاده موضعی از عسل روی ضایعات به دلیل خاصیت ضدباکتری و قارچی می تواند موثر باشد. مطالعات نشان داده استفاده موضعی از عسل در درمان شوره سر و درماتیت سبوره منجر به از بین رفتن گونه های قارچی مرتبط با این بیماری ها شده است. مطالعات درباره اثر عسل روی مالاسزیا کم‌تر انجام شده اما همان مطالعات اثر عسل را روی مالاسزیا فولیکولیت ثابت کرده است. علاوه بر این گونه قارچ درماتیت سبوره و شوره‌سر با آکنه قارچی هم پوشانی دارد (PMID: 11485891). پس استفاده از عسل خالص روی پوست می تواند به درمان جوش قارچی کمک کند.

اثر پروپیلن گلایکول (Propylene Glycol) روی آکنه قارچی یا مالاسزیا فولیکولیت

مطالعاتی نشان داده‌اند ترکیب پرکاربرد پروپیلن گلایکول که در بسیاری از مرطوب‌کننده‌ها و ضدآفتاب‌ها و سرم‌ها به کار می‌رود دارای اثرات محدود کننده روی مالاسزیاست.

روغن درخت چای؛ درمان آکنه قارچی 

تعدادی از مطالعات آزمایشگاهی و مطالعات انسانی نشان داده Melaleuca alternifolia یا روغن درخت چای دارای خواص ضدمیکروبی قوی در برابر مالاسزیا به خصوص گونه M. furfur است. بسته به شدت ضایعات غلظت های 1.0 تا 12 درصد این ترکیب می تواند مورد استفاده قرار گیرد (PMID: 10639388, PMID: 12070905, PMID: 9055360, PMID: 12451368). پس استفاده موضعی از روغن درخت چای در درمان آکنه قارچی موثر است.

روغن درخت چای از جمله ترکیبات محرک برای پوست‌ است که می‌تواند در غلظت‌های بالا سبب تحریک و آزردگی پوست شود پس اگر قصد استفاده از آن را دارید بهتر است آن را تا غلظت حداکثر یک درصد یا کم‌تر رقیق کنید.

درمان جوش قارچی
استفاده از روغن درخت چای در درمان جوش قارچی موثر است.

درمان و پیشگیری از آکنه قارچی (مواردی که باید از آن اجتناب کنید)

برای درمان آکنه قارچی و پیشگیری از عود آکنه قارچی مواردی هست که باید از آن اجتناب کنید. در صورتی که در حال درمان آکنه قارچی هستید اما همزمان از ترکیبات تشدید کننده قارچ مالاسزیا استفاده کنید درمان نتیجه بخش نخواهد بود و به همین دلیل ابتدا موارد تشدید کننده و مضر برای آکنه قارچی و ترکیبات مفید برای آکنه قارچی مطرح کرده و سپس به درمان آکنه قارچی می پردازیم.

۱. ترکیبات مضر و تشدید کننده آکنه قارچی 

  • اسیدهای چرب و روغن ها

قارچ مالاسزیا از اسیدهای چرب با زنجیره‌کربن بلند (11تا24) تغذیه می‌کند و این به این معناست اغلب محصولات مراقبت پوست می‌تواند مشکل‌ساز باشد چرا که بیش از 95% از محصولات ازتقریبا همیشه حاوی یک اسید چرب است که می تواند مالاسزیا را تغذیه کند (PMID: 11781265).

روغن‌ها معمولا حاوی اسید‌چرب به شکل تری‌گلیسیرید هستند و متاسفانه قارچ مالاسزیا دارای آنزیم های تجزیه چربی (لیپاز و فسفولیپاز) است که می‌تواند تری گلیسیرید را به اسیدهای چرب آزاد هیدرولیز کند تا با آن تغذیه کند(PMID: 24688625).

پس به طور خلاصه افراد مبتلا به مالاسزیا فولیکولیت یا آکنه قارچی می بایست از استفاده از اغلب روغن ها روی پوست خودداری کنند. چرا اغلب؟ زیرا تنها سه نوع روغن برای این نوع پوست ها قابل استفاده است که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

چنان چه به آکنه قارچی یا مالاسزیا فولیکولیت مبتلا هستید لازم است از تمام محصولاتی که حاوی اسیدهای چرب با کربن 11 تا 24 هستند اجتناب کنید لیست این اسیدهای چرب را در زیر می‌بینید:

  • (Undecylenic Acid (C11
  • (Lauric / Dodecanoic (C12
  • (Tridecylic (C13
  • (Myristic / Tetradecanoic (C14
  • (Pentadecanoic (C15
  • (Palmitic / Hexadecanoic (C16
  • (Palmitoleic / Hexadecenoic (C16:1
  • (Margaric (C17
  • (Stearic / Octadecanoic (C18
  • (Oleic / Octadecenoic (C18:1
  • (Linoleic (C18:2
  • (α-Linolenic (C18:3
  • (Nonadecylic (C19
  • Arachidic / Eicosanoic (C20
  • (Heneicosylic (C21
  • (Behenic / Docosanoic (C22
  • (Tricosylic (C23
  • (Lignoceric / Tetracosanoic (C24

از این لیست مواردی که مکررا در لیست مواد تشکیل دهنده محصولات مراقبتی می‌بینید شامل: lauric acid, myristic acid،  palmitic acid و  stearic acid،  oleic acid، linoleic acid هستند و به خصوص درباره پالمیتیک‌اسید و اولئیک‌اسید ببیشتر دقت کنید چرا که این دو ترکیب با تحریک فاز رشد M. furfur منجر به گسترش سریع قارچ ها می‌شود.

(البته مکانیزم اثر اسیدهای‌چرب بسیار پیچیده‌تر است و بسته به نوع گونه قارچی و منطقه جغرافیایی می تواند متفاوت باشد. حتی میزان اسیدهای‌چرب می تواند مورد بحث قرار گیرد مثلا مقدار کم این ترکیبات باعث رشد قارچ ها شود و در مقادیر بالا این ترکیبات برای قارچ‌ها خاصیت سمی داشته و رشدشان را متوقف کند)

  • استرها

استرها در محصولات پوستی ترکیب یک اسید‌چرب با الکل یا گلیسیرین هستند، مثلا ترکیب اسید چرب پالمیتیک‌اسید با ایزوپروپیل‌الکل (الکل خشک کننده)، ایزوپروپیل‌پالمیتات را تشکیل می دهد که یک ترکیب رایج در بسیاری از مرطوب کننده‌ها است. ترکیب اتانول و لینولئیک‌اسید، ethyl linoleate را می دهد و ترکیب decyl alcohol با اولئیک‌اسید decyle oleate را می‌دهد.

ترکیب اسید چرب با گلیسیرین یا گلیسرول نیز یک گلیسیرید ایجاد می‌کند. مثلا گلیسیرین با استئاریک اسید، گلیسریل‌استئاریت را می‌دهد.

در لیست ترکیبات محصول هر ترکیبی که به -ATE ختم شود یک استر است. مثلا isopropyl palmitate، decyl oleate، glyceryl stearate و …

پس به طور خلاصه:

  • الکل + اسیدچرب = استر
  • گلیسیرین + اسیدچرب = گلیسیرید یا استر گلیسرول
  • هر ترکیبی مه به  -ATE ختم شود یک استر است.

چرا استرها باعث رشد مالاسزیا می‌شوند؟ قارچ ها استرهای الکلی یا استرهای گلیسرول را به اسیدهای چرب تجزیه می‌کنند. استرهایی که با الکل‌های خشک کننده شامل اتانول، ایزوپروپیل‌الکل و دسیل‌الکل ساخته می‌شوند بیشتر مشکل‌ساز هستند.

استرهای دیگری که مطالعات آزمایشگاهی نشان داده می‌تواند توسط مالاسزیا متابولیزه شود :

  • PEG-7 Glyceryl Cocoate :استر پلی اتیلن گلایکول که از گلیسیرین و اسیدچرب نارگیل ساخته شده.
  • PEG-Glyceryl Stearate :استری که به استئاریک اسید تجزیه می‌شود
  • Polyethylene Glycol Stearates :ترکیبی از مونو و دی‌گلیسیرید با گلایکول مربوطه
  • پلی‌سوربات‌ها 

امولسیفایرها یا سورفکتانت‌هایی که از استرهای اسید چرب سوربیتان گرفته می شوند. عددی که در انتهای پلی‌سوربات بیان می شود نشان دهنده نوع اسیدچرب در فرایند استر‌شدن است. مطالعات آزمایشگاهی نشان داده چهار پلی‌سوربات با اعداد 20، 40، 60، 80 از جمله ترکیباتی هستند که می تواند آکنه قارچی را تشدید کند.

Polysorbate 20  /-Polysorbate 40 /Polysorbate 60 /Polysorbate 80

ترکیباتی مانند کلسترول، سرامید، فسفولیپیدها و squalene ترکیباتی هستند که ممکن است برای مبتلایان به آکنه قارچی مضر باشند یا نباشند، در واقع مطالعات صورت گرفته در خصوص این ترکیبات منجر به نتایج قطعی نشده است.

  • الکل‌های چرب

پیش از این در این مقاله نوشتیم الکل‌های چرب احتمالا ایمن هستند اما تحقیقات جدیدتر ایمنی این ترکیبات را نیز زیر سوال برده است.

رشد گونه قارچ M. Furfur،در حضور استئاریل الکل (ستیل استئاریل الکل) افزایش می‌یابد.

پس درباره ی الکل‌های چرب بسته به نوع ممکن است مضر باشند مثل سنئاریل الکل یا نباشند مثل octyldodecanol.

۲. آب و هوای گرم و مرطوب و تعریق 

آب و هوای گرم و مرطوب از جمله عواملی است که رشد این قارچ را تشدید می‌کند. دمای بین 32 تا 37 درجه سلیوس دمای ایده‌آل برای رشد این گونه قارچ است (۵۷۵۸) و این دمایی که پوست در آن عرق کرده و ترکیب لاکتیک اسید، نمک و لیپیدها می‌تواند منجر به گسترش سریع مالاسزیا و تشدید جوش زیرپوستی و آکنه قارچی شوند (۵۹).

۳. pH 

PH ایده آل برای رشد قارچ ملاسزیا بین 5.5 تا 7.5 که اسیدیته بالاتر از اسیدیته پوست است (۶۰). در حالت نرمال PH پوست سالم حدود 4.7 است. مطالعات آزمایشگاهی نشان داده، قارچ ها در خارج PH بین 4.5 تا 8 هیچ رشدی نداشته‌اند. پس اگر می‌خواهید از این طریق آکنه قارچی را درمان کنید توصیه می‌شود از لایه‌بردارهای اسیدی استفاده کنید، چرا که استفاده از محصولات به شدت قلیایی موجب آسیب به سد دفاعی پوست و تضعیف ایمنی پوست می‌شود.

به خاطر داشته باشید مالاسزیا در نتیجه یک سد دفاعی ضعیف و آسیب‌دیده، عوامل ژنتیکی و فاکتورهای محیطی ایجاد می‌شود (۶۱) پس در درمان آکنه قارچی تقویت سد دفاعی پوست برای ما دارای الویت است.

۲. ترکیبات مفید برای مبتلایان به آکنه قارچی

تنها ۳ ترکیب مفید برای مبتلایان به آکنه قارچی وجود دارد: MCT Oil (روغن MCT)، روغن های معدنی(Mineral Oil) و Squalane Oil.

  • MCT Oil یا caprylic/capric triglycerides: این ترکیب اساسا، روغن نارگیل بدون اسید چرب لوریک اسید است که باعث می‌شود در دمای اتاق مایع بماند. درمان آکنه قارچیاسیدهای‌ چرب این روغن، کاپریلیک(octanoic) و کاپریک (decanoic) اسید هستند که طول زنجیره کربن آنها به ترتیب 8 و 10 است که بیرون از بازه مشکل‌ساز 18 تا 24 است.این روغن می تواند برای تمیز کردن و پاک کردن صورت نیز مورد استفاده قرار‌‌ گیرد به خصوص این‌که مطالعات آزمایشگاهی نشان داده MCT Oil رشد قارچ مالاسزیا را متوقف می کنید. دقت کنید روغنی که تهیه می کنید تنها حاوی caprylic / capric triglycerides باشد نه  lauric acid.
  • روغن‌های معدنی یا Mineral Oil : مانند پارافین و وازلین. این روغن ها تنها از این جهت مفیدند که فاقد اسیدهای چرب ضروری بوده و موجب رشد قارچ ها و تشدید آکنه نمی‌شود. بر خلاف تصور رایج که وازلین برای پوست چرب مناسب نیست یا وازلین سبب ایجاد جوش می‌شود، ثابت شده ژله پترولیوم یا وازلین ترکیبی غیرکومدوژنیک است یعنی وازلین سبب بسته شدن منافذ و ایجاد جوش نمی‌شود. پس پوست‌های چرب مستعد آکنه قارچی می‌توانند بدون نگرانی از آن استفاده کنند.
وازلین برای آکنه قارچی خوبه
از آنجا که روغن های معدنی مانند وازلین فاقد اسیدهای چرب ضروری هستند آکنه قارچی را تشدید نمی کند پس وازلین برای آکنه قارچی مفید است
  •  Squalane Oil: یکی از ترکیبات طبیعی چربی پوست است و مانند روغن معدنی هیدروکربنی است که از هیدروژنه کردن squalane  به دست می‌آید. و بررسی‌ها نشان داده ترکیب چربی افراد مبتلا به درماتیت سبوره، اسکوالن کم‌تری نسبت به سایر افراد دارد (PMID: 20725575). این ترکیب از پوست در برابر آسیب های اشعه UV محافظت می کند و دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد‌سرطان بوده، ضمن این که یک ضد‌‌‌باکتری و ضد‌قارچ نیز هست.

از قارچ مالاسزیا عامل ایجاد آکنه قارچی بیشتر بدانید

نوع خاصی از قارچ با نام علمی malassezia که به طور طبیعی در پوست 92% از مردم وجود دارد، عامل آکنه قارچی  یا جوش قارچی است. این قارچ بخشی از فلور طبیعی پوست محسوب می‌شود اما به دلایل نامعلوم در برخی ایجاد علامت می‌کند. این قارچ چربی دوست بوده و به دلیل ترکیبات خاصی که در چربی طبیعی پوست وجود دارد، چربی یا لیپید پوست محل مناسبی برای رشد و گسترش این قارچ است (PMID: 22232373 و PMID: 11781265  ).

چربی طبیعی پوست انسان، ترکیبی از لیپیدهاست و حاوی تری‌گلیسیرید،‌ اسیدهای چرب، استرهای موم (wax esters)، استرهای sterol، کلسترول و استرهای کلسترول است. ترکیبات سبوم پس از تجزیه تری‌گلیسیرید و استرها، به دی‌گلیسیرید، مونو‌‌گلیسیرید و اسیدهای چرب آزاد توسط این قارچ مورد استفاده قرار می گیرد (PMID: 26288399).

این قارچ زمانی ایجاد مشکل می کند که یک مخمر به میسیلیوم تبدیل می شود. در قارچ هایی مانند مالاسزیا بخشی به نام hypha دارند. مجموعه های از هیفاها میسیلیوم نامیده می‌شود که به قارچ اجاره می‌دهد مانند گیاه از طریق غیرجنسی رشد کند. این رشد از طریق جذب مواد مغذی از محیط به دست می‌آید که در این مورد سبوم پوست ما این مواد مغذی را در اختیار هیفاها قرار می‌دهد.

گونه‌های مختلف مالاسزیا

14 گونه از این قارچ چربی دوست در پوست انسان و حیوان تشخیص داده شده که عبارتند از :

  • M. caprae
  • M. cuniculi
  • M. dermatis
  • M. equina
  • M. furfur (ترکیبی از P. ovale و  P. orbiculare)
  • M. globosa
  • M. japonica
  • M. nana 
  • M. obtusa
  • M. pachydermatis
  • M. restricta
  • M. slooffiae
  • M. sympodialis

که می‌تواند منجر به مشکلات پوستی مختلف شوند.

مشکلات پوستی مرتبط با قارچ Malassezia

متاسفانه عوارض قارچ مالاسزیا تنها به جوش های Pityrosporum محدود نمی‌‌‌‌‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد این نوع قارچ چربی دوست در دیگر مشکلات و بیماری‌های پوستی شایع نیز نقش دارد (۸ و ۹ ). در ادامه نام برخی از این بیماری ها همراه با قارچ ایجاد‌کننده آن را می‌بینید:

  • آکنه
  • آتوپیک درماتیت یا اگزما (مرتبط با گونه های M.globosa ،M. furfur، M. sympodialis، M. restricta)
  • شوره و پوسته سر (احتمالا مرتبط با M.globosa)
  • پسوریازیس ( مرتبط با M. furfur، M.restricta، M. globosa)
  • درماتیت سبورئیک (اغلب توسط M. furfur ، M. globosa، M. restricta ایجاد می‌شود اگرچه M. sympodialis, M. obtuse, M. slooffiae, M. yamatoensi نیز نقش دارند)
  • پيتيريازيس ورسيکالر نوعی کچلی و تغییر رنگ پوست ( M. globosa, M. sympodialis,  M. furfur) 
  • مالاسزیا فولیکولیت یا آکنه قارچی (ایجاد شده عمدتا توسط گونه‌های M. globosa و M. furfur) 

از آن جا که عامل ایجاد‌کننده همه بیماری‌های ذکر شده قارچ ملاسزیاست روش‌های درمانی این بیماری‌ها با هم مشترک است. پس درمان‌هایی که در ادامه برای درمان جوش زیرپوستی (جوش های قارچی) یا مالاسزیا فولیکولیت به آن می‌پردازیم می‌تواند در سایر مشکلات پوستی قارچی مانند آتوپیک‌درماتیت، شوره سر و درماتیت‌سبوره نیز مورد استفاده قرار گیرد. البته همان‌طور که در شرایط استفاده گفتیم مقالات ما به هیچ عنوان جایگزین توصیه‌های پزشک نیست و قصد ما بیان مطالب علمی و اصول درمان به زبان ساده است.

شاید توجه کرده باشید گونه قارچی M. furfur و  M. globosa در اغلب مشکلات پوستی نقش دارد و می توان با از بین بردن این گونه همه مشکلات پوستی را درمان کرد اما این گونه نیست. تحقیقات نشان داده در پوست ایرانیان مبتلا به درماتیت‌سبوره، سطح بالایی از M. globosa تشخیص داده شده و سطح M. restricta و  M. sympodialis ناچیز بوده‌است. در حالی که بررسی مبتلایان درماتیت سبوره در کره جنوبی کاملا خلاف این را نشان داده: سطح بالایی از M. restricta و  M. sympodialis و میزان ناچیزی از M. globosa. این میزان تفاوت احتمالا با اقلیم و آب و هوا توجیه می‌شود.

محصولات ایمن برای استفاده در افراد مبتلا به جوش قارچی

تعداد کمی از محصولات معرفی شده در ایران موجود است و سایر محصولات به این دلیل معرفی شده که امکان دارد در آینده موجود شوند یا برخی امکان تهیه آن را داشته باشند. ضدآفتاب ها و مرطوب کننده هایی که در سایت نقد شده، در صورتی که حاوی ترکیبات تشدید کننده جوش زیرپوستی بوده، در متن بررسی ذکر شده است.

محصولات معرفی شده فاقد اسیدهای چرب ضروری یا روغن ها هستند، اما ممکن است برخی حاوی استرها یا الکل های چرب باشند. این محصولات به صورت زیر معرفی شده است:

  • (*) =دارای الکل چرب، به خاطر داشته باشید الکلهای چرب باعث آکنه قارچی نمی شود ولی ممکن است برخی نسبت به آن حساس باشند.
  • (**)= دارای استر یا پلی سوربات هستند و همانطور که گفته شد این دو جزء ترکیباتی هستند که نباید استفاده شوند.
  • (***)= حاوی استر و الکل های چرب هستند.

محصولاتی که هیچ علامتی ندارند از هر نظر ایمن بوده و به لحاظ نظری استفاده از این محصولات باعث بهبود علایم می شوند. پیشنهاد می کنیم برای شروع ابتدا از این محصولات استفاده کنید و پس از بهبودی کامل، محصولات دیگر را امتحان کنید.

البته این لیست کامل نیست و محصولات دیگری هم هست که می تواند در این لیست قرار بگیرد. مثل همیشه از پیشنهادات شما برای بررسی محصولات استقبال می کنیم. پیشنهادات خود را از طریق بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

برای این که، این محصولات با محصولات مشابه اشتباه گرفته نشود، اسامی به فارسی ترجمه نشده است.

پاک کننده و شوینده ‌های ایمن برای آکنه قارچی

  • 5 Elements Cleanser
  • Almond Clear Face & Body Wash (حاوی ماندلیک اسید)
  • *Aquanil Cleanser
  • Avene Cleansing Foam
  • *Avene Gentle Cleanser Lotion
  • *Avene Tolerance Extreme Cleansing Lotion
  • Bioderma Sensibio Micellar Water (پاک کننده ملایم و سازگار با انواع پوست دو میسلار واتر ایمن دیگر Simple و CeraVe)
  • *Cetaphil Gentle Skin Cleanser (حاوی SLS که می‌تواند برای پوست‌های حساس محرک باشد)
  • Eucerin DermatoClean Refreshing Cleansing
  • Dr Eddie’s Happy Cappy Medicated Shampoo (حاوی 0.95% zinc pyrithione و بسیار ملایم)
  • **La Roche Posay Toleriane Hydrating Gentle Facial Cleanser (حاوی نیاسینامید و سرامید)
  • **Neutrogena Ultra Gentle Hydrating Cleanser

روغن و روغن‌‌های پاک کننده ایمن برای آکنه قارچی

  • 100% Caprylic Acid Oil
  • Albolene (حاوی روغن معدنی)
  • MCT Oil (حاوی capric and caprylic acid دقت کنید این روغن‌ها حتما فاقد لوریک اسید باشند)
  • Mineral Oil (یکی از روغن‌های محبوب و پراستفاده برای علاقه‌مندان به روغن‌های معدنی)
  • Squalane Oil

مرطوب کننده ها‌ی ایمن برای آکنه قارچی

  • *Avène Tolérance Extrême Emulsion (حاوی squalane و احتمالا ایمن‌ترین مرطوب‌کننده در این لیست)
  • *Aveeno Clear Complexion Daily Moisturizer (حاوی عطر و نیم درصد سالیسیلیک اسید)
  • *Aveeno Ultra-Calming Nourishing Night Cream
  • Benton Aloe Propolis Soothing Gel (حای موم زنبور عسل)
  • Bioderma Hydrabio Gel Cream
  • *CeraVe Baby Cream
  • *CeraVe Cream
  • **Clean and Clear Morning Burst Hydrating Gel Moisturizer
  • Clinique Moisture Surge Extended Thirst Relief
  • Curel Intensive Moisture Care Cream
  • *Eucerin Original Healing Rich Creme (حاوی وازلین و لانولین الکل که یک الکل چرب است و هم‌چنین حاوی ترکیب ضدقارچ پیروکتون اولامین)
  • *Fuyunhon Super Efficacy 10% Urea Cream (حاوی 10 درصد اوره گلیسیرین وازلین و روغن معدنی)
  • Hada Labo Skin Plumping Gel Cream (حاوی اوره و می‌توان گفت تنها مرطوب‌کننده حاوی اوره بدون استر و اسیدهای چرب و روغن‌های نامناسب برای آکنه قارچی)
  • *Hamilton Skin Active Urederm Cream (حاوی 10 درصد اوره)
  • La Roche Posay Toleriane Fluide Oil Free Moisturizer (حاوی نیاسینامید و تنها ۹ ترکیب)
  • *Moisturel Therapeutic Lotion
  • Neutralyze Renewal Complex (contains 2% salicylic acid, 1% mandelic acid. Minimal ingredient list)
  • Sebamed Clear Face Gel 

لایه بردارهای شیمیایی ایمن برای آکنه قارچی

  • A-Ret Gel 0.1% Tretinoin
  • Acne.org Treatment (حاوی 2.5% بنزوئیل پروکساید)
  • Alpha Skincare Intensive Rejuvinating Serum (14درصد گلایکولیک اسید و عصاره چای سبز)
  • Azclear Action Medicated Lotion (حاوی 20 درصد آزلائيک اسید)
  • De La Cruz Sulfur Ointment (10% گوگرد)
  • Humane BHA Pore Minimizer Clarifying Toner Salicylic Acid 2%
  • Paula’s Choice 8% AHA Gel
  • **Retino A Gel 0.04% (نسخه هندی رتین آ و تولید شده توسط شرکت Johnson and Johnson)
  • **Retino A Gel 0.1% (مثل قبلی)
  • **Supatret Gel 0.04% (مثل قبلی)
  • **Supatret Gel 0.1% (مثل قبلی)
  • Stridex Pads (BHA)

تونرها، امولسیون ها و اسانس ها‌ی ایمن برای آکنه قارچی

  • Avène Thermal Spring Water
  • Benton Honest TT Mist (حاوی روغن درخت چای)
  • Benton Snail Bee High Content Essence. (حاوی پلی سوربات 20)
  • COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence
  • COSRX Hyaluronic Acid Hydra Power Essence
  • COSRX Propolis Light Ampule 
  • Hada Labo Hyaluronic Acid Lotion.
  • Hada Labo Gokujyun Premium Lotion
  • Klairs Supple Preparation Toner Version II
  • Thayer’s Alcohol-Free Witch Hazel Toner

سرم ها‌ی ایمن برای آکنه قارچی

  • Almond Clear Body Clearing Serum 
  • Almond Clear Face & Body Clearing Serum 
  • Bioderma Hydrabio Serum
  • Dr. Brenner’s Vitamin C Serum (حاوی 20 درصد آسکوربیک اسید و ویتامین E و فرولیک اسید)
  • L’Oréal Revitalift 10% Pure Vitamin C Serum (10% آسکوربیک اسید)
  • Mad Hippie Vitamin C Serum
  • Now Hyaluronic Acid Serum
  • Nufountain C20 + Ferulic
  • Olay Regenerist Micro-Sculpting Serum (حاوی نیاسینامید و پانتنول و عطر)
  • Olay Regenerist Regenerating Serum (حاوی نیاسینامید و پانتنول و آلانتوئین)
  • Skinceuticals C E Ferulic
  • Skinceuticals Retexturing Activator Replenishing Serum
  • Tiam Vitamin B3 Source (حاوی 10 درصد نیاسینامید و 2 درصد آربوتین)
  • Timeless Hyaluronic Acid

ضدآفتاب ها  ایمن برای آکنه قارچی

  • بسیاری از ضدآفتاب‌های حاوی استرهایی برای محافظت از اشعه UV هستند مانند اکتینوکسات یا اتیل هگزیل متوکسی سینامات این استر خارج از محدوده C11-24 است.
    • Colorescience Sunforgettable Mineral SPF 30
    • Colorescience Sunforgettable Mineral SPF 50
    • Colorescience Sunforgettable Total Protection SPF 50 Face Shield (حاوی 12 درصد زینک اکساید، نیاسینامید و رنگی)
    • Cotz Face Natural Skin Tone SPF 40
    • Cotz Face Lighter Skin Tone SPF 40
    • **Cotz Sensitive SPF 40 (20 درصد زینک اکساید و با رد سفیدی جزیی)
    • DRMTLGY Broad Spectrum SPF 45 (جایگزین ارزانتر برای EltaMD UV Clear و حاوی نیاسینامید)
    • EltaMD UV Clear SPF 46 (نسخه رنگی حاوی استر)
    • Hada Labo UV White Gel SPF 50+ PA++++
    • Nivea Sun Protect Super Water Gel SPF 50
    • **La Roche Posay Anthelios 50 Mineral Ultra Light Sunscreen Fluid
    • La Roche Posay Anthelios AOX SPF 50
    • *Olay Complete Daily Defense All Day Moisturizer SPF 30 Sensitive Skin (حاوی نیاسینامید)
    • Shiseido Senka Aging Care UV Sunscreen SPF50+ PA++++
    • Skin Aqua UV Moisture Gel SPF 50 PA++++ (حاوی Tinsorb S)
    • Skin Aqua UV Super Moisture Milk SPF50+ PA++++
    • Supergoop CC Cream Daily Correct Broad Spectrum SPF 35 (حاوی 20% zinc oxide)

این مقاله به پایان رسید و مثل همیشه خوشحال خواهیم شد نظرات و تجربه‌‌های شما را درباره‌ی درمان‌ آکنه قارچی و جوش زیرپوستی و محصولات مناسب و موثری که استفاده کرده‌اید با ما به اشتراک بگذارید تا در بخش بررسی محصول آن‌ها را بررسی کنیم.


تلاش کرده‌ایم در تهیه این مقاله از آخرین مقاله‌های منتشر شده در منابع و سایت‌های معتبر استفاده کنیم اما احتمال خطا را هرگز صفر نمی‌دانیم اگر مطلبی جا افتاده یا مقاله به روزتری مطالعه کرده‌اید با ما در میان بگذارید تا آن را اصلاح کنیم.


147 نظرات

  1. سلام
    خیلی خیلی خیلی عالی هستین.به نظرم تنها سایتی هستین که تا الان اینقدر شفاف و واضح توضیح دادین همه چیز مربوط به پوست رو !!! مطالبتون درباره جوش قارچی واقعا دید منو نسبت به جوش عوض کرد همیشه فک میکردم همشون یه جوش هستن.
    دستتون درد نکنه. ان شاء الله که همیشه موفق باشین توی کار هاتون و خیر ببینین همیشه🌹🍁

    • سلام
      از لطفی که نسبت به سایت ما دارین سپاسگزاریم و خوشحالیم که این مقاله براتون مفید بوده
      موفق و سلامت باشید 🙏

      • اغلب محصولاتی که روشون non_comedogenic زده حاوی ترکیبات کومدوژنیک هستن متاسفاته،مسقیم بگین چه محصولاتی خوبن چه برندهایی ؟؟

        • ما سعی می‌کنیم بی‌طرفانه به دور از غرض‌ورزی محصولات را صرفا براساس ترکیبات بررسی کنیم هدف ما دسته بندی محصولات به خوب و بد نیست این که ترکیبات رو بشناسید و براساس شرایط و نیاز‌های پوستی تون انتخاب کنید اما همیشه از پیشنهادات شما برای نقد محصولات استقبال می‌کنیم

    • باتشکر از زحمات سردبیر محترم،امااینطوری که شما توضیح میدین خیلی سخته پیدا کردن محصول مناسب باید تمام خواص فیزیکی و شیمیایی این مواد رو بلد باشیم تا بتونیم یه محصول مناسب بخریم اگه انقد شیمی بلد بودیم که عالی بود،نقد مواد شوینده و مرطوب کننده وضدافتاب از برندهای مختلف بذارین لطفا،، از طریق نقد ها شاید بشه راحتتر انتخاب کرد،

  2. من مدتهاست درگير اكنه هستم و اينقدر محصولات مختلف رو براي پوستم امتحان كردم كه بنظرم ميتونم براحتي بيوتي بلاگر پوست آكنه اويلي شم. ولي به جرات ميتونم بگم تخصصي ترين و جامع ترين بررسي محصولات رو تو اين سايت ديدم. يعني واااااااقعا عاليه. حرف نداره كارتون. نهايتا اميدوارم درمان اكنه پوستمم بتونم پيدا كنم.

      • باتشکر از زحمات سردبیر محترم،امااینطوری که شما توضیح میدین خیلی سخته پیدا کردن محصول مناسب باید تمام خواص فیزیکی و شیمیایی این مواد رو بلد باشیم تا بتونیم یه محصول مناسب بخریم اگه انقد شیمی بلد بودیم که عالی بود،نقد مواد شوینده و مرطوب کننده وضدافتاب از برندهای مختلف بذارین لطفا،، از طریق نقد ها شاید بشه راحتتر انتخاب کرد،

  3. سلام مرسی از مطالب خیلی عالی وجامعتون،من شونه ها و پشت وکمرم خیلی جوش میزنه به صورت ریز و بعضی اوقات درشت باید چی استفاده کنم دکترم زیاد رفتم ازمایشم دادم ولی فایده ای نداشته،این محصولاتی که معرفی کردین برای صورته برای بدن پیشنهادی ندارین؟؟؟ممنون میشم اگه جواب بدین

    • سرمهای تونر Miracle سام بای می
      خصوصیات: لایه برداری، جمع کننده منافذ، کنترل چربی، رطوبت رسان
      مخصوص: پوست صورت
      مناسب برای: پوست های نرمال، مختلط و چرب
      حاوی: AHA، BHA، PHA، نیاسینامید، عصاره برگ درخت چای
      ساخت: کره جنوبی
      سلام، وقتتون بخیر،، ممنون از اطلاعات مفید و عالیتون
      این سرم مناسب پوست به آکنه قارچی هست؟؟
      روش اینو هم نوشته بود non_comedogenic…. یکی از نظرات انگار میگن این جمله باشه نامناسبه برای پوستمون؟

      • سلام. میشه لطفا آبرسان یا مرطوب‌کننده ایرانی برای پوست چرب و حساسی که مستعد آکنه قارچی هست معرفی کنید؟

        • سلام
          مرطوب کننده آردن سبوما
          کرم ابرسان و مرطوب کننده رویوال
          سرم آبرسان روشن کننده رویوال
          سرم هیالورونیک اسید برایت مکس
          نقد همه در سایت هست و دو محصول آخر هم تا پایان هفته منتشر میشه

    • سلام
      وقت بخیر
      متاسفانه اغلب در ایران موجود نیست و صرفا برای دوستانی که ایران نیستند یا امکان تهیه دارن منتشر شده. اما در مقالات بررسی محصول، درباره این که محصول مورد بررسی برای پوستهای مستعد جوش زیرپوستی یا آکنه قارچی مناسب هست یا خیر توضیح داده شده

      • ببخشید میخواستم بدون این صد آفتاب اوریاژ که اینجا گذاشتین همونه که نقد کردین ؟؟ولی آبرسان سبامد که اینجا گذاشتین تو ایران هست و باعث جوش نمیشه ؟؟؟ممنون میشم جوابم بدین

      • اینقدر مقاله کامل و خوب این موضوع رو توضیح داده که من تا آخر خوندم و نتونستم پیامی نذارم. بسیار بسیار ممنون

    • سلام
      سرم سالسیلیک اسید2٪ the ordinary حاوی پلی سوربات 20 هست و همونطور که در مقاله اشاره شد این ترکیب میتونه باعث ایجاد و تشدید جوش های زیرپوستی بشه

  4. با سلام برای جوش زیرپوستی ناشی از قارچ در پیشانی کتوکونازول رو بصورت شامپو خریداری کنیم پیشانی رو باهاش بشوریم یا اینکه کوتوکونازول بصورت کرم هم موجود است؟ در کل بهترین کرم یا محصول ک پیشنهاد میدید برای ازبین بردنش که عوارض کم داشته باشع یا اصلا نداشته باشه چیه؟ ممنون میشم

  5. با سلام کوتوکونازول برای جوش قارچی پیشانی به چه صورت باید استفاده بشه نوشته شده به صورت شامپو … شامپو قاعتا برای مو بکار میره یعنی باید موی سر رو با شامپو کوتوکونازول بشوریم همزمان پیشانی هم شسته شه آیا کوتوکونازول به صورت کرم وجود نداره د بازار جهت پوست صورت

  6. ببخشید این ضدافتاب اوریاژ که نوشتین همونیه که نقدشم نوشتین؟؟اخه فک کنم تنها ضدافتابیه که میشه ایران پیدا کرد

  7. سلام وقت بخیر
    به این لیست اخر مقاله بخش ضدآفتاب بنظرتون میشه پرودرما SPF40 رو اضافه کرد؟

    • سلام وقت بخیر
      خیر ضدآفتاب مینرال پرودرما به دلیل وجود ترکیباتی مانند Cetyl Palmitate،
      PEG-30 Dipolyhydroxystearate و آسکوربیل پالمیتات می تواند در افراد مستعد باعث ایجاد جوش‌های زیرپوستی یا آکنه قارچی شود.

  8. واقعا عالي بود من به عنوان كسي كه سال هاست درگير آكنه ي قارچي هستم و حس ميكنم به بن بست خوردم خيلي از اين مقاله استفاده كردم

  9. وقت بخیر، گفته بودین آکنه قارچی از لینولیک اسید دوری کنند، پس چطور روغن کرچک میتونه به درمان جوش کمک کنه؟

    • سلام وقت بخیر
      نوع سبوم یا چربی ترشح شده در پوستِ افراد مستعدِ آکنه هورمونی با نوع سبوم پوست افراد غیر مستعد تفاوت هایی دارد . در سبوم پوستِ افراد مستعد آکنه نوعی روغن به نام لینولئیک اسید به شدت کم است یعنی این هورمون ها هستند که موجب می شوند پوست انواع غلیظ تری از سبوم را ترشح کند که منافذ پوستی را بسته و ایجاد آکنه کند ، کمبودِ لینولئیک اسید در پوست برخی به علت هورمون هاست در این نوع آکنه استفاده از روغن های حاوی لینولئیک اسید میتونه به بهبود آکنه ها کمک کنه اما در آکنه قارچی که قارچ مالاسزیا عامل آکنه هست استفاده از اغلب روغن ها میتونه این نوع آکنه را تشدید کنه چون اسید چرب موجود در اغلب روغن ها رشد این قارچ وبه دنبال آن ضایعات آکنه را تشدید میکنه.

  10. سلام من سالهاس پیش دکترای مختلف برا درمان جوش صورتم‌رفتم ولی یه ماهه که این مقاله رو خوندم تازه فهمیدم مشکل من چیه ممنون بابت این مقاله خوبتون من پماد کتوکونازول رو رو پیشونیم امتحان کردم واقعا بعد سالها خوب شد

  11. سلام، وقتتون بخیر.
    من یه چند وقتی هست که از کرم اکتی پور نوروا مدل سه در یک استفاده میکنم.هفته ی اول هر روز و هرشب روی تمام پوستم میزدم بعد از استفاده از ژل شست و شوی صورت و تونر (پوست من مختلطه و جوش زیرپوستی دارم) بعد دیدم که تمام جوشای پوستم داره میریزه بیرون و قرمز و ملتهب شد پوستم.
    ترکیبات این کرم اینا هست:
    آب-کاپریلیک/ کاپریک تری گلیسرید-نیاسین آمید (ویتامین B3)-سیلیکا-گلیسرین- روغن دانه جوجوبا- پتاسیم آزلوئیل دی گلیسینات-پنتیلن گلیکول-هیدروکسی اتیل آکریلات سدیم آکریلوئیل دی متیل تائورات کوپلیمر-هیدروکسی اتیل سلولز-بنزیل الکل-پلی ایزوبوتن-عطر-کلرفنسین-دی سدیم EDTA-فیتواسفینگوسین-اسید سالیسیلیک-PEG-7 تری متیلول پروپان-کوکونات اتر-سوربیتان ایزو استئارات-سوربیک اسید-سدیم نیترات-گلیوکزال-منتول-لینالول-BHT
    به نظرتون این کرم خوبه و مناسبه برای پوستم و مشکلی نداره؟!

  12. با سلام.
    من یه مدت کوتاهی هست که از کرم سه در یک برند نوروا اکتی پور استفاده میکنم برای درمان جوشای زیرپوستیم ولی از موقعی که زدم پوستم بدتر شده و ملتهب و قرمز شده و جوشای زیرپوستیمم بیشتر شده!این ترکیبات این کرم هستش :
    آب-کاپریلیک/ کاپریک تری گلیسرید-نیاسین آمید (ویتامین B3)-سیلیکا-گلیسرین- روغن دانه جوجوبا- پتاسیم آزلوئیل دی گلیسینات-پنتیلن گلیکول-هیدروکسی اتیل آکریلات سدیم آکریلوئیل دی متیل تائورات کوپلیمر-هیدروکسی اتیل سلولز-بنزیل الکل-پلی ایزوبوتن-عطر-کلرفنسین-دی سدیم EDTA-فیتواسفینگوسین-اسید سالیسیلیک-PEG-7 تری متیلول پروپان-کوکونات اتر-سوربیتان ایزو استئارات-سوربیک اسید-سدیم نیترات-گلیوکزال-منتول-لینالول-BHT
    میخواستم بپرسم باتوجه به ترکیبات این کرم، واقعا دلیل اینکه من پوستم بدتر شده چیه؟!میشه لطفا راهنماییم کنید؟!

    • سلام دوست عزیز وقت بخیر بابت تاخیر در پاسخگویی متاسفیم
      بله ترکیب روغن دانه جوجوبا (Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil ) ترکیبی کومدوژنیک با نمره 2 از 5 هست به این معنی که با احتمال کمی میتونه سبب ایجاد جوش بشه این ترکیب میتونه سبب تشدید جوش زیرپوستی یا آکنه قارچی هم بشه. ترکیب Sorbitan Isostearate هم به همین ترتیب کومدوژنیک با نمره 2 از 5 بوده و ترکیبی نامناسب برای پوست های مستعد آکنه قارچی و جوش زیرپوستی است. مدت 10 روز استفاده از محصول رو متوقف کنید اگر جوشها بهتر شدن احتمالا دلیلش این محصول بوده

      • بله الان حدودا 10 روزی میشه که از این کرم استفاده نمیکنم و پوستم داره آروم آروم بهتر میشه و واقعا دلیل وجود این ترکیبات داخل یه کرمی که برند هستش و برای درمان جوش هست رو درک نمیکنم؟!
        فقط الکی پولمو هدر دادم…!
        ممنون از پاسخگوییتون 🙂

        • این که یک ترکیب باعث جوش بشه یک احتمال هست و پوست برخی افراد واکنش نشون میده و پوست برخی خیر.
          خواهش می کنم دوست عزیز.
          ممنون از همراهی تون🌹🙏

  13. سلام ببخشید کرم لایه بردار اکنه زوم فیس دوکس با ۱۰ درصد سالیسیلیک اسید و مرطوب کننده نوتروژینا هیدروبوست برای جوش قارچی مناسبه یا نه ؟

    • سلام متوجه نشدم کدوم محصول فیس دوکس مدنظرتون هست اما NEUTROGENA Hydro Boost Water Gel به دلیل دو ترکیب Cetearyl Olivate
      و Sorbitan Olivate میتونه موجب تشدید آکنه قارچی بشه.

  14. سلام من دو سال میشه که به تشخیص پزشک درماتیت سبوره دارم قسمت تی صورت و روی گونه پوسته پوسته میشه و قرمز و جوش ریز میزنه که اصلا نمیرن این جوشا شوره سر هم دارم بعد از حمام پوسته ها خیلی زیاد میشه و روی گونه و بینی و بالای ابروهام قرمز میشه. دکتر آنتی بیوتیک تتراسایکلین۲۵۰ تجویز کرده و یه پماد آزلایئک دکترای قبلی هم همش ترکیب کورتون برام تجویز میکردن که بدتر شدم شامپو زینک هم میزنم اصلا جالب نیست .خواهش میکنم راهنمایی کنید من چی استفاده کنم که لااقل کنترل بشه این بیماری دیگه واقعا نا امید شدم. چند ماه که دارم آنتی بیوتیک میخورم.ضدآفتاب بایودرما میزنم.نطرتون راجبه قرص فلوکونازول چیه؟ لطفا کمکم کنین

    • سلام وقت بخیر
      ممنون که تجربتون رو از این مشکل با ما به اشتراک گذاشتید. همونطور که گفتیم ما پزشک نیستیم اما تا جایی که می دونم استفاده از آنتی بیوتیک ها در درمان آکنه باکتریایی ممکنه مفید باشه اما کمکی به درمان درماتیت سبوره که عاملش قارچ هست نمیکنه
      اگر به متخصص پوست دسترسی ندارید ترکیبات موضعی ضدقارچ کم عارضه را که در این مقاله اشاره شد امتحان کنید مثل شامپو کتوکنازول برای شوره سر که برای صورت هم میتونید استفاده کنید، و صابون گوگرد، روغن درخت چای و روغن mctبرای صورت.

      • با تشکر از مطالب خوبتون
        ایا زدن پماد کتوکنازول برای کسی که جوش قارچی نداره، یک بار درهفته به منظور جلوگیری از زدن جوش قارجی، اکیه؟

        • استفاده از پماد کتوکنازول و دیگر داروهای ضدقارچ فقط باید با تجویز پزشک صورت بگیره دوست عزیز. اما آزلاییک اسید و سالیسیلیک اسید در بسیاری از محصولات مراقبت از پوست که بدون نسخه به فروش میرسن وجود داره.

    • سلام ممنون میشم محصولات ایمن ایرانی که مناسب اکنه قارچی باشه برای پوست چرب جهت روتین پوستی معرفی کنید
      ژل شستشو مرطوب کننده تونر ضدافتاب

      • سلام بخش بررسی محصول رو ببینید در نقد محصولات هر محصولی حاوی ترکیبات نامناسب برای این نوع آکنه هست اشاره شده

  15. قربون دستتون شماکه اینقدر دقیق و کامل مطلب جمع میکنید در مورد انتی بیوتیک هایی مثل تتراسایکلین و مینو سایکلین و…. که برای جوشه هم مطلب بنویسین ممنون

  16. بسیار ارزنده و فوق العاده مفید بود. بی نهایت سپاسگزارم فقط بدلیل گرونی مواد آرایشی و میک آپ محصولات خارجی امکانش هست محصولات مورد تاییدایرانی ومعرفی بفرمایید مخصوصا برای کسانی که دچار آکنه های قارچی هستند
    متشکرم

    • لطف دارید دوست عزیز 🙏🙏🙏🍀🍀🍀
      بسیار ممنونیم از پیشنهاد ارزشمندتون
      چشم سعی می کنیم به زودی بررسی محصولات آرایشی پوست را هم داشته باشیم

  17. سلام ممنون از مطلب بسیار عالی که گذاشتید من مدتهاست درگیر جوش زیر پوستی هستم اما درمان نمیشه ممنون میشم آبرسان و مرطوب کننده ای که بشه توی ایران پیدا کرد معرفی کنید و اینکه شامپو کتوکونازول که گفتید رو برای پوست استفاده کنیم یا کرم هم داره برای پوست ؟من در حال حاضر فیس واش svr و تونر سیگل و مرطوب کننده فیس دوکس و ضدافتاب بایومارین و دیلی فیس سان سنس رو استفاده میکنم آیا اینها باعث تشدید جوش های زیر پوستی میشه؟

  18. سلام، وقتتون بخیر
    مقاله خیلی عالی بود مرسی از اطلاعات خوبتون.
    من دوتا سوال دارم: کسانی که مبتلا به آکنه قارچی هستند برای پاک کردن ضدآفتاب و آرایش می تونن از بالم های پاک کننده یا روغن های پاک کننده آرایش استفاده کنند یا فقط با میسلار واتر؟ آخه کشیدن میسلار واتر با پد روی پوست باعث تحریک و سوزش پوست میشه.
    و همه این محصولات یعنی سالسیلیک اسید و اسکوالن و آزلائیک اسید رو با هم مصرف کنند؟ پوست زیاد حساس نمیشه؟

    پیشاپیش از پاسخگویی شما متشکرم

  19. سلام مادرم در قسمت زیر سینهاش جوش های قرمز با سرسفید و چرکی زده فک میکنم آکنه قارچی هست بنظرتون میتونه از پماد کتوکونازول استفاده کنه؟؟ایا این پماد تداخل دارویی داره؟؟ممنون میشم کمک کنید

  20. جوش هارو قسمت زیر سینه و بالای شکمش زده و بعد از گرم شدن هوا اینطوری شده و خودش میگه عرق سوز شده بنظرتون آکنه قارچی هست؟؟؟

  21. سلام ممنون از مطالب عالی و کاربردی شما
    مادر من در قسمت زیر سینه جوش های قرمز و سرسفید چرکی زده ومیگه بخاطر عرق سوزه اما من فک میکنم بخاطر جوش اای قارچی هست بنظرتون میتونه از پماد کتوکونازول استفاده کنه؟تداخل دارویی وجود نداره؟ ممنون میشم پاسخ بدید

    • سلام ممنون از لطف و همراهیتون دوست عزیز
      توصیه می‌کنیم با پزشک مشورت کنید تا مطمئن بشید

  22. من هر روز سایت شما رو چک میکنم و هر روز یه مقالتونو میخونم
    مرسی از بررسی دقیقتون ❤

  23. سلام ممنون بابت اطلاعات مفیدتون تشکر
    ببخشید این آبرسان ها و ضدآفتاب ها و کلا محصولاتی که مربوط به قارچ مالاسزیا و جوش زیرپوستی هست اصلا دیگه تو ایران پیدا نمیشن یا اگه پیدا بشن خیلی گرون هستن لطفا محصولاتی که توی ایران پیدا بشن معرفی کنید

    • سلام وقت بخیر
      در بخش بررسی محصول هر محصولی که حاوی ترکیبات تشدید کننده این نوع آکنه بوده ذکر شده دوست عزیز

  24. خسته نباشید:))
    طوری که من فهمیدم :
    شامپو کتوکونازول ۱یا۲دوبار در هفته
    پماد ازلائک اسید
    پماد سالیسیلیک اسید
    گوگرد یعنی سولفور
    پماد اوره
    روغن درخت چای
    همگی همزمان طی یک دوره برای درمان کامل استفاده بشه ؟😅🤔

  25. سلام
    من چند ماه هست سایت شما رو پیدا کردم و چند روز یکبار بهش سر میزنم…معمولا هم میرم سراغ قسمت معرفی محصولات چون با خیلی از محصولات جوش میزنم. الان تازه این مقاله رو خوندم و فهمیدم به احتمال زیاد آکنه مقاوم به درمان من آکنه قارچی هست. خیلی ممنونم از سایت خیلی خوبتون .

        • ممنون از لطفتون دوست عزیز محصولی که برای همه موثر و از هر نظر خوب باشه وجود نداره پوست افراد با هم متفاوته یک محصول اثر یکسانی روی همه پوست‌ها نداره و دقیقا به همین دلیل هست که بی‌نهایت محصول و فرمولاسیون تولید شده و میشه
          اینجا ما تلاشمون بر این هست با شناخت پوستتون و ترکیبات و نحوه اثر اون‌ها خودتون بهترین محصول رو برای پوستتون انتخاب کنید
          درباه آکنه قارچی هم در بخش بررسی محصول هر محصولی حاوی ترکیبات نامناسب برای این نوع آکنه بوده ذکر شده

  26. سلام وقتتون بخیر
    ببخشید یه سوالی دارم ازتون
    شما گفتین هر ترکیبی که به -ATE ختم شود یک استر است حالا sodium hyaluronate و potassium phosphate و sodium lactate و tri citrate هم استر هستند؟

  27. خیلی عالی و بدرد بخور… ممنون ازتون… من مدت هاست این مشکل رو دارم.. فقط اگر بخوایم محصول دیگه ایی رو بررسی کنیم، امکانش هست؟ ممنون ازتون

    • پیشنهاد بدید بررسی کنیم در صورتی که فروش شبکه ای نباشه و در دسترس همه باشه حتما نقدش می‌کنیم.
      ممنون از شما

  28. سلام وقت بخیر
    میخواستم بدونم ترکیب آداپالن و پانژل میتونه برای رفع جوش های زیرپوستی موثر باشه؟میتونم استفاده کنم؟من قبلا از ترتینوئین برای جوشای زیر پوستیم استفاده کردم اثر نداشت
    باتشکر از شما

    • سلام وقت بخیر آداپالن همون ترتینوئین هست ولی تحریک پوستی کمتری داره
      سالیسیلیک‌اسید رو امتحان کنید

  29. سلام..وقتتون بخیر
    من صورتم هیچوقت جوش نمیزد..بسیار پوست صاف و سالمی داشتم
    1 سال پیش ابرسان کامان استفاده کردم..بعدش صورتم پرجوش شد..دکتر بهم پانژل داد ک خیلی خوب بود و بعد 1 ماه صورتم خوب شد
    دوباره 6 ماه پیش ابرسان لدورا استفاده کردم ک بازم صورتم پر جوش شد..ولی دیگه پانژل در بازار موجود نبود..از اون موقع تا حالا هر چی ب صورتم میزنم هیچ تاثیر نداره..واقعا خسته شدم..نمیدونم چیکار کنم..میشه لطفا بهم کرم رفع جوش و ضدافتاب مناسب معرفی کنین
    لازم ب ذکره ک تو این 6 ماه از کرم رفع جوش اسکن اسکین…ضد افتاب پوست مستعد آکنه اسکن اسکین..میسلار واتر پوست مستعد آکنه اسکن اسکین..فوم شستشوی صورت درمالیفت مدل سبولیفت..ضدآفتاب درماتیپیک ضد اکنه استفاده کردم..ضد افتاب ها ک بیشتر کردن جوش ها رو..بقیه هم تاثیر نداشتن

    • با عرض پوزش
      همینطور کرم آبرسان وچه مخصوص پوست‌های چرب و مستعد آکنه و چندتا شوینده و میسلار خارجی ک همشون برای پوست مستعد آکنه بودن
      سپاسگزارم

    • سلام وقتتون بخیر
      هر دو ضدآفتابی که گفتید رو قطع کنید
      شوینده سبولیفت رو ادامه بدید
      اگر باردار نیستید و قصد بارداری ندارید از آداپالن استفاده کنید با هفته ای دو شب شروع کنید بعد از دو هفته یه شب در میون
      میسلار هم نیاز نیست
      ضدآفتاب تون هم بهتره فاقد ترکیبات کومدوژنیک باشه
      بخش بررسی محصول رو ببینید

  30. همچنین بعد حموم ک حس میکنم جوش ها رفتن پایین چیزی نمیزنم اولش خشکه پوستم بعد ی ساعت خودش چربی تولید میکنه و دوباره جوشی میشه..واقعا درمونده شدم

  31. سلام وقتتون بخیر،من الان سال هاست مشکل درماتیت سبورئیک دارم و دکترم رفتم هبچ فایده ای نداشت میشه شما از بین این محصولاتی که گفتین یک شوینده و مرطوب کننده مناسب پوست من بهم معرفی کنید که قابل تهیه کردن هم باشه و اگر جایی رو میشناسین که این محصولات رو میارن معرفی کنین من صورتم همش دونه های قرمز میزنه و پوسته پوسته میشه خسته شدم واقعا دیگه

  32. ممنون بابت مقاله خوبتون.پوست من مستعد جوش زیرپوستیه اما ظاهر جوشهام اصلا شبیه تصاویری که تو این مقاله هست نیستن.جوشهای من کاملا بیرنگن و کاملا زیرپوست هستن.ظاهرشون تقریبا شبیه میلیا هست.یعنی اصلا قرمزی ندارن و معمولا فقط تو پیشونیم هستن.آیا اینا هم اکنه قارچی محسوب میشن؟ چون وقتی محصولاتی استفاده میکنم که ترکیباتی دارن که اصولا باید اکنه قارچی رو تشدید کنن، واسم مشکلی ایجاد نمیشه.یکی هم اینکه میشه لطفا درباره جوش سرسیاه هم مقاله بذارید.من واقعا نمیدونم با جوشهای سرسیاهم چه برخوردی باید داشته باشم.درکل اصلا از افرادی نیستم که جوشهاشون رو میکنن.من همیشه حواسم هست حتی اتفاقی دستم به جوشهام نخوره اما جوشهای سرسیاه رو وقتی تخلیه نمیکنم بعد از مدتی انگار جزوی از پوستم میشن(انگار یه لایه نازک پوست روشون رو میگیره و دیگه غیرقابل تخلیه میشن) و شبیه خال یکم برجسته رو صورتم میمونن، اگرم تخلیه کنم چه خودم با پیلینگ چه برم پیش متخصص پوست واسم پیلینگ و تخلیه انجام بدن،جاشون به شکل سوراخ رو پوستم میمونه.الان ۳۱ سالمه و زمانهایی که اسکین کر روتین مرتب دارم خیلی کمتر پیش میاد جوش سرسیاه بزنم ولی بازم گاهی پیش میاد و هر یدونش اثر دائمی رو پوستم میذاره(با توجه به اینکه دابل کلینز میکنم،از سرم رتینول و تونر گلیکولیک اسید و هفته ای یبار ماسک رسی استفاده میکنم اما بازم هرازگاهی ایجاد میشن)
    در رابطه با جوش بعد از اصلاح و اینکه چه محصولاتی جلوش رو میگیره هم مطلب بذارید عالی میشه.من در شرایط عادی جوشهای التهابی خیلی کم پیش میاد بزنم اما بعد از اصلاح به هر روشی(وکس،موم،پد موبر، بند، حتی شیو) صورتم پر میشه از جوش.در عرض یک روز چهل، پنجاه تا جوش میزنه صورتم و پوستم بشدت ملتهب و قرمز میشه و تا چند روز خارش داره.وقتی هم جوشها میرن،اینبار تا چند روز درگیر خشکه های قرمز میشم که همه جای صورتم میزنه. لوسیون بعد از اصلاح آی پلاس بلافاصله بعد از اصلاح و تا چند روز بعدش بجای مرطوب کننده همیشگیم استفاده میکنم یکم شرایط بهتر میشه ولی فقط یکم.چند مدل ژل آلوورا هم خواستم امتحان کنم اما هرکدوم یه داستانی داشتن و بدتر آسیب رسان بودن.مطمئنم خیلیا مثل من هستن که با این جوشهای بعد از اصلاح درگیرن و اینکه دنبال چه ترکیباتی برای پیشگیری ازش و تسکینش باشیم رو نمیدونیم.اگه در این زمینه مقاله بذارید خیلی عالی میشه

    • سلام
      ظاهر جوش ها معیار خوبی برای تشخیص قارچی یا باکتریایی بودن جوش ها نیست

      درمان جوش های سرسیاه و منافذ باز یکسانه مقاله زیر احتمالا کمکتون می کنه

      چگونه منافذ باز پوست را درمان کنیم؟

      درباره ی پیشنهادتون هم ممنونیم حتما در این باره مقاله منتشر می کنیم

      در ضمن مطالب بیشتر رو می تونید در اینستاگرام ما ببینید

  33. سلام و وقت بخیر لطف می کنید ضد آفتابی که مناسب پوست های با جوش قارچی هست معرفی کنید،من نقد تمام ضدآفتاب هایی که شما در مقاله هاتون دارید رو خوندم در ترکیبات همشون حداقل یک مورد برای تشدید آکنه قارچی وجود داره؟ ممنون

    • سلام وقت بخیر ضدآفتاب درمالیفت رنگی و بی رنگ که به زودی نقدش منتشر میشه احتمالا انتخاب مناسبی برای شماست

  34. سلام وقت بخير من همه صورتم جوش قارچي زده البته اين نخضي خودمه دكتر كه رفتم بهم داكسي ساكلين دادن مصرف بكنم ك دارم ميكنم…مدل جوش هام اينطوريه كه زيرپوستي بدون چرك هستن و همشون يه اندازه و كوچيك اند كل پوستم پر شده…واقعا نميدونم چيكار بكنم
    يه بيوتي تراپيست بهم پينهاد داد از شامپو ضد شوره استفاده بكنم كه اينم دارم دو روزه انجام ميدم بعدش هم صابون گوگرد ميزنم

    • سلام وقت بخیر اگر اطمینان ندارید که آکنه شما ناشی از قارچ هست یا باکتری خوبه از ترکیباتی استفاده کنید که خاصیت ضدمیکروبی داره و روی هر دو نوع آکنه موثره مثل صابون گوگرد که استفاده می‌کنید آزلائیک اسید و … که در مقاله اشاره شد

  35. سلام بینهایت از اطلاعات خیلی خوبی که میدین ممنونم فقط میشه لطفا در معرفی محصولات پوست مستعد یا دارای آکنه قارچی محصولات ایرانی هم قرار بدین ممنونم

    • سلام به زودی این مقاله رو به روز می‌کنیم و محصولات بیشتری معرفی خواهیم کرد اگر در اینستاگرام ما رو دنبال کنید در استور‌ی ها اطلاع رسانی خواهیم کرد
      و ممنون از همراهی و پیشنهادتون

  36. ممنون از بروز رسانی مقاله…. خیلی عالی و کاربردی… فقط یک پیشنهاد محصولات اوردینری چندتاشون ایمن هستند و دسترسی شون هم برای ما خیلی راحتتره.. لطفا اونارم به لیست اضافه کنید.

    • سلام دوست خوبم ممنون از پبشنهاد خوبتون حتما
      سرم نیاسینامید دی اردینری که بررسی کردیم ایمن هست

  37. سلام و خسته نباشید. ممنون از این مقاله عالیتون، معلومه که مثل همیییشه حسابی روش وقت گذاشتید، خیلی مفیده، براتون ارزوهای بهترین ها رو دارم🌷🌷🌷

  38. سلام
    من سه ساله درگیر جوش زیرپوستیم…یعنی جوشای دیگه هم میزنم ولی همیشه جوش زیرپوستی دارم….رو پیشونی و گونه هام پره…از کجا باید بفهمم قارچی هستن یا باکتریایی؟ چون من دکترم تو ایم سه سال زیاد رفتم و آنتی بیوتیک خیلی خوردم ولی فایده نداشت

  39. سلام من واقعا طرفدار مقاله هاتون شدم از بس دکتر رفتم و نتیجه نگرفتم خسته شدم چند وقته دیگه هیچ محصول خاصی برای پوستم استفاده نمیکردم تا اینکه مشکل تیروئید پیدا کردم و صورتم و موهام برام مشکل ساز شد الان تیروییدم کنترل شده ولی مشکل پوستم و جوش زدن دائم و لک و جای جوش تمومی نداره میشه به من یه روتین ترجیحا با کمترین محصولات در حد( شوینده و مرطوب کننده و ضد افتاب)معرفی کنید خواهش میکنم لطفا راهنماییم کنید درضمن پوستم از نوع مختلط هست و این اواخر از صابون complex 3سیوند استفاده میکنم که بازم بی فایده بوده

    • سلام از لطف شما بسیار ممنونم دوست خوبم
      خیلی بهتره مجدد به یک متخصص پوست مراجعه کنید چون به دلیل جوش زدن مداوم و این که جای جوشها می مونن احتمالا به درمان های موضعی قویتر نیاز داشته باشید

  40. با سلام
    خیلی ممنونم از مقاله بسیار مفیدتون.
    جسارتا اگه ممکنه این مرطوب کننده رو هم بررسی میفرمایید که آیا برای پوست با جوش زیرپوستی مناسبه یا خیر؟
    cosrx snail mucin 92 all-in-one cream

    پیشاپیش ممنون و سپاسگزارم

    • سلام و ممنون از لطف و همراهی شما
      خیر سه ترکیب Cetearyl Olivate ، Sorbitan Olivate و Stearic Acid
      برای پوست های مستعد آکنه قارچی مناسب نیست

  41. سلام
    میشه ترکیبات زیر رو بررسی کنید آیا ماده مضری برای جوش زیر پوستی داره؟

    AQUA (WATER), PARANUM LIQUIDUM, CETEARYL ALCOHOL, CETEARETH-20, PETROLATUM, ISOPROPYL MYRISTATE, GLYCERIN, DIMETHICONE, POLYBUTENE, COCOS NUCIFERA OIL , MELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF OIL, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT, SODIUM HYALURONATE, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, ETHYLPARABEN, BUTYLPARABEN, DMDM HYDANTOIN, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PROPYLPARABEN, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, TRIETHANOLAMINE, PROPYLENE GLYCOL, CITRIC ACID, LIMONENE

    • سلام بله ایزوپروپیل میرستات و روغن های گیاهی ممکنه باعث تشدید آکنه قارچی بشه البته اگر پوستتون مستعد این نوع آکنه باشه و ایزوپروپیل میرستات یه ترکیب کومدوژنیک قوی هم هست یعنی میتونه باعث بسته شدن منافذ بشه

  42. سلام ببخشید میشه این ترکیبات رو ار نظر تشدید کننده آکنه قارچی ببینید ؟

    ترکیبات ژل ضد جوش قوی سبولیفت فورت درمالیفت :
    گلیسیرین، دایمتیکون و دایمتیکون کراس پلیمر، بوتیلن گلیکول و روغن بادام اتوکسیله و کاپریلیل گلیکول، کربومر، اسید نوردی هیدروگوایارتیک، اسید اولئونیک، نیاسین آمید، اسید سالیسیلیک، دکسترین، زانتان گام، آمیلو پکتین، بوتیل آووکادیت، عصاره تمشک قرمز، عصاره تشمشک سیاه، آلفا هیدروکسی اسید، فنوکسی اتانل، اتیل هگزیل گلیسرین، بایو ساکارید گام-1، زینک پی سی ای، اسید آزلئیک، پیروکتون اولامین، روغن درخت چای، دی سدیم ا د ت آ، آب دیونیزه

  43. سلام این ترکیبات تونر کلیر فیس سبامد آمریکا هست. آیا ترکیب نامناسبی برای جوش زیرپوستی داره؟ ( غیر عطر)
    و اینکه میتونه به عنوان یه مسدود کننده بعد از آبرسان روش حساب کرد؟

    Aqua, Alcohol, Panthenol, Polyglyceryl-4 Laurate/Succinate, Glycerin, Propylene Glycol, Allantoin, Hamamelis virginiana bark/leaf extract, Hydrolyzed Silk, Cucumis sativus fruit extract, Hydroxypropyl Oxidized Starch PG-Trimonium Chloride, Caramel, Parfum, Lactic Acid, Sodium Hydroxide, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, CI 42090.

  44. سلام ضد آفتاب ایرانی مناسب برای اکنه قارچی معرفی میکنین؟ هر موردی چک میکنم تو سایت ترکیبات نامناسب داره

    • سلام وقت بخیر
      حق با شماست پیدا کردن محصولی که کاملا ایمن باشه راحت نیست اما اگر این نوع آکنه رو درمان کنید و تمرکز کنید روی سلامت سد دفاعی پوست و حفظ فلور میکروبی پوستتون وجود یک یا دو ترکیب احتمالا مشکلی ایجاد نمیکنه

  45. سلام وقتتون بخیر،ممنون از سایت خوب و کاربردیتون
    من خیلی وقته جوش میزنم و هرچی محصول استفاده میکنم جوشام کامل خوب نمیشن، با اینکه دستکاریشون نمیکنم جاشون لک و چال میشه
    این مقاله رو که خوندم شک کردم که آکنه هام قارچی باشن، ولی از نشونه هایی ک گفتین نمیبینم، جوشام بزرگ و چرکی و قرمز رنگن و بیشتر در ناحیه گونه هام هستن و حتی بعضیشون چندتا سر سفید باهم دارن، البته تو قسمت پیشانی و شقیقه هم بعضی اوقات جوش های زیرپوستی دردناک میزنه که معمولا زود خوب میشن ولی جاشون میمونه، ولی نمیدونم جوشام چرا انقدر مقاومن و خوب نمیشن تا اینکه ب جایی برسن ک تخلیه شن یا مجبور شم تخلیشون کنم ک در اینصورت جاشون میمونه، محصولاتم هم حاوی سالیسیلیک اسید هست و ترتینوئین هم مصرف میکنم
    ممنون میشم کمکم کنید ک بفهمم مشکل پوستم چیه ک جوشام خوب نمیشن🙏🏻

    • سلام وقتتون بخیر
      خیلی خوبه به متخصص پوست مراجعه کنید و علت آکنه ها رو تشخیص بدن ممکنه نیاز به درمان خوراکی هم باشه
      از درمان هایی استفاده کنید که هم روی آکنه قارچی موثرن هم آکنه باکتریایی مثل شوینده حاوی گوگرد مثل فوم ژنوبایوتیک یا سرم آزلاییک اسید برایت مکس

  46. سلام این ترکیبات کرم ثمین هست👇🏻
    اوسرین، اوره ۵%، پلی اکریل آمید + C۱۳-C۱۴ ایزوپارافین + لورث۷،مخلوط استرهای بنزوئیک اسید و فنوکسی اتانول، آب دیونیزه
    به نظرتون برای آکنه قارچی ضرر داره؟؟
    اونطور که من مطالع کردم فهمیدم میدونم اوسرین و اوره خوب هستن ولی استرها نه😅
    به نظرتون ارزش امتحان رو داره؟؟؟

  47. سلام
    برای شخصی که درماتیت سبورییک داره(علاوه بر اینکه خارش و پوست کف سر داره،کناره های گوش و بینی و قسمتی از چانه دچار پوست ریزی هست) دکتر گفتن از شوینده حاوی کتوکنازول استفاده بشه…آیا از شامپوهایی که حاوی این هست میشه استفاده کرد؟؟ چون من شوینده یا فومی پیدا نکردم که کتوکنازول داشته باشه….حاوی زینک پریتیون هستن…آیا با همین اوکی میشه؟؟؟

    • سلام
      برند دئودراگ شامپو کتوکنازول داره این شامپو درمانی هست و برای صورت و بدن هم استفاده میشه و مشکلی نداره
      زینک پریتون ضعیف تره و احتمالا کتوکنازول موثرتر باشه

  48. سلام
    من هرچی توی نت گشتم شامپوهای حاوی کتوکونازول هیچکدوم موجود نیستن 🙁
    اکتوپیروکس میتونه به اندازه کتوکونازول تاثیر گذار باشه؟
    سر و صورتم بخاطر تعریق شدید موقع ورزش قارچ زده
    اگه شامپو خاصی میشناسید لطفا معرفی کنید

  49. سلام وقتتون بخیر من جوشزیر پوستی داشتم و دارم نمیدونستم اکنه قارچی هست خیلی خیلی اتفاقی سرم ویتامین سی بالانس استفاده کردم خیلی اثر بخش بود حدود ۷۰ ۸۰ ٪ جوش زیر پوستی پیشونیم از بین رفت . از اونجا متوجه شدم که مبتلا به اکنه قارچی میتونم باشم. میخوام یک ضد افتاب ایمن استفاده کنم برای صورتم ولی متاسفانه هر نقد ضد افتاب توی ساییتون دیدم زده بودین نامناسب برای اکنه قارچی . چه ضد افتابی بخرم؟ اونایی که زدین ایمن داخل ایران موجود نیستن یا خیلی سخت پیدا میه . من چیکارکن بهتره بنظرتون؟ تجربه استفاده از سان سیف . فلویید فیوژن واتر پریم . الارو . و … دارم ولی الان که فک میکنم همشون جوش های منو تشدید میکردن و من نمیدونستم برای ضدافتاب ها هستش.

  50. سلام از این با مسولیت و وجدانی که دارین واقعا سپاسگذارم. زنده باد هر چی انسان باشرف و با وجدان.
    من دیگه پیش هیچ دکتر بیشرف و دروغگوی بیسوادی نمیرم حتی اگه زمین گیر بشم.
    لطفا راهنمایی کنین . من خلاصه میگم که تمام این مطالب بسیار مفید هستن ولی انتخاب و اعتماد سخته و من دیگه اعتمادم از بین رفته به هر دکتری و هر محصولی که دکترای ایرانی معرفی کنن مخصوصا اگه ساخت کشور خود ایران باشه. شما بگین ایرانی طلاست داروش استفاده نمیکنم دیگه آخرش گفتم.
    من جای جوشم میمونه به صورت لکه های سیاه. و الان چند ماهی هم هست که رو پیشونیم جای بخیه شده.مثل کسی که واقعا بخیه داشته از قبل. درصورتی که اصلا من بخیه نداشتم تا الان . و اینکه مرتبا جوش زیر پوستی میزنم و جوشها سرسیاه و یا سرقرمز هستن. ولی از همه مهمتر مشکل این موارد من زیرپوستی هست همراه با سوزش شدید و دردناک متاسفانه.و همشون جاشون مونده و تمام صورتم و رو پشت بدنم و رو سینه و بازو. که همون پیشونی اصل مشکل هست جاشون باقی مونده. و پیشونی چربی دارم. بقیه صورتمو هم خشک هست.
    الان ۱ساله هست که تحت درمان هستم . کسی که اسمش رو گذاشت دکتر به من آزیترومایسین داد. و من نه تنها خوب نشدم و باز جوش میزدم بلکه صورتم بسیار لاغرشد و کلا بدنم خالی شد و کاهش وزن . دارویی که به صورت پماد بود dapsogel یا dapson 5% و ژل اسکراب لوفا پریم. و سرم ویتامین Cپریم و اینا کاری انجام ندادن و خوب نشدم با این ها.ولی این محلول کلیندامایسین که من از وقتی محلول کلیندامایسین رو زدم مثل آتشفشان ریخته صورتم بهم و تمام پیشونیم پرشده از جوش سر سفید کم و طبق معمول بیشتر جوش زیرپوستی مشکی و قرمز رنگ بیشتر .دکتر آخرین سری که یک ماه پیش بود این داروی ویتامین c و محلول رو با داروهایی که اسم بردم اضافه کرد به نسخه. که هر وقت جوش زدم این کلیندارو بزنم. چون گفتم دیگه حاضر نیستم هیچ دارویی خوراکی بخورم . یعنی پس من نه تنها خوب نشدم وجای جوش و لکه ها برطرف نشد.و جوش میزنم همچنان. بلکه یک جای بخیه اضافه شده بهم چون اسکراب یا ژل لوفا پریم و ویتامین cپریم و داپسوژل استفاده کردم. و یک هفته هست که از محلول کلیندامایسین استفاده کردم کلا دیگه کل پیشونیم هر روز داره جوش بیشتر میزنم.
    امیدوارم مطلب رو کامل گفته باشم و درک کرده باشین. و ببخشین اگه طولانی شد

    • سلام جناب نیکجو
      از لطفتون بی نهایت سپاسگزارم
      درک می کنیم چه شرایط سخت و کلافه کننده ای رو تجربه کردید
      من پزشک نیستیم اما با شناختی که از محصولات دارم چند تا محصولی رو که احتمالا می تونه تو این شرایط کمک کننده باشه رو در ایمیل براتون ارسال می کنم

  51. البته یک کرم ضد آفتاب هم داد که استفاده میکنم به نام synskin یا SYN SHIELD هیچ نام دیگری نداره. امیدوارم راهنمایی کنین و جواب منم بدین مثل دوستان دیگه

  52. سلام دکتر برای من انتی بیوتیک نوشته بود و بعد کلی گشتن فهمیدم علت خارش پوست صورتم بعد انتی بیوتیک ممکنه قارچ باشه و تقریبا تمام علائمشو داشتم پماد کتوکنازول موضعی رو پوستم استفاده میکنم خیلی بهتر شده ولی چون غلیظه میترسم منافذو ببنده به نظرتون ادامه بدم یا شوینده شو استفاده کنم

  53. سلام و وقت بخیر
    اینکه با استفاده از یکسری محصولات برای درمان جوش زیرپوستی، جوش های قرمز و ملتهب رو پوست میزنیم و تعداد زیرپوستی ها داره کم میشه، این جوشای قرمز جدید همون زیرپوستی هایین که دارن خوب میشن؟ منظورم اینه جوش زیرپوستی برای خوب شدن به سطح پوست میاد؟

    • سلام وقت بخیر
      برون ریزی در ابتدای درمان جوشها کاملا طبیعیه و تا سه هفته احتمالا جوش ها بدتر میشن و جوش هایی که در حال تشکیل در عمق پوست بودن با سرعت ببیشتری به سطح پوست میان

  54. بین این ترکیبات، موادی هست که باعثه تشدید آکنه قارچی بشه؟
    (دی اتیل هگزیل کربناتر، ایزودسیل نئوپنتانوات، گلیسیرین، ساکارید ایزومترات، تری گلیسیرید کاپریلیک/کاپریک، پی ای جی/پی پی جی-۲۵، دی متیکون، بوتیلن گلیکول، عصاره کلرانتابارک انانتیا، اسید اولئانولیک، پلی آکریلیک اسید، تری گلیسرید، تری گلیسرید الکل بنزیل)

  55. سلام وقتتون بخیر خیییییلی ممنونم از زحمتتون و اینکه مقالتون بسیااااار کامل و کاربردی بود
    من جوشهای زیرپوستی تو ناحیه پیشونی دارم و قبلا اصلااااا جوش نمیزدم جوری که همه ازم میپرسیدن چجوری انقد صافه پوستم

    اما الان مدتیه جوشای زیرپوستی فقطم رو ناحیه پیشونی میزنم ک میره رو مخم باید تخلیه کنم و پیشونیم پر از زخم و قرمزیه

    بنظر شما این محصولات مناسب من هستن یا باعث تشدید و تحریک میشن نوع پوستم مختلط و خشکه

    اب رسان اوردینری
    مرطوب کننده ریچ سیمپل
    شوینده روزانه ام هیدروبوست نیتروژنا
    و شوینده دو روز یکبار ک میرم حموم صورتمو میشورم باهاش dermagor پوست چرب و جوش دار
    و هفته ای یکبار لایه بردارfrieden

    بسیاااار بسیار ممنونتون میشم راهنماییم کنید

    • سلام وقتتون بخیر
      ممننونم از شما
      جوش‌ها رو دستکاری نکنید چون باعث اسکار و لک پس از التهاب میشه
      اگر حدس شما اینه که جوش‌ها منشا قارچی دارن محصولاتی که فرمودید مثل آبرسان اردینری و مرطوب کننده ریچ سمپل می‌تونه باعث نشدید جوش‌های زیرپوستی بشه

  56. سلام، خيلي خيلي ممنونم كه انقدر خوب و دلسوزانه اين مقاله رو نوشتيد و باعث شديد كه من متوجه معضل پوستيم بشم🙏🏻 سوالم اين هست كه ميتونم همزمان هم شوينده كتوكونازول و هم بنزوييل پر اكسايد و هم صابون گوگرد رو استفاده كنم؟ مثلا هفته اي دوبار كتوكونازول ( همون طور كه خودت ن نوشتيد) و صبحا گوگرد و عصر هم بنزوييل پر اكسايد، پيشاپيش سپاسگذارم

    • سلام نفیسه عزیز ممنونم از شما
      برای درمان آکنه قارچی شوینده حاوی گوگرد یا بنزوئیل پروکساید رو برای شستشوی روزانه داشته باشید یعنی برای شستشوی روزانه یا از شوینده حاوی گوگرد استفاده کنید یا بنزوئیل پروکساید و هفته ای دو بار هم با شوینده حاوی کتوکناوزل بشورید.
      از اونجا که مهم ترین علت آکنه قارچی بر هم خوردن سد دفاعی پوست هست مهمه روی ترمیم سد دفاعی پوستتون تمرکز کنید و اگر صبح ها پوستتون چرب نیست شوینده استفاده نکنید تا سد دفاعی پوست آسیب نبینه

  57. سلام مقاله بسیار علمی و با تمام جزئیات نوشته شده بود حتی من ذخیره ش کردم ممنون
    یک سوال دارم که در مقاله بهش نرسیدم آیا کانازول۱٪ در درمان آکنه قارچی موثره؟ تشخیص پزشک یک چیزی مشابه آکنه قارچی یا روزاسه برای پوست صورتم هستش فقط دستور کانازول ۱درصد که روغنی قطره ای هست رو متوجه نشدم که آیا به پوست صورت بمالم در چند نوبت؟؟
    ممنون میشم کمکم کنید

    • سلام دوست خوبم ممنونم از شما
      خوشحالیم مقاله ما درباره درمان آکنه قارچی یا جوش قارچی نظر شما رو جلب کرده
      کانازول همان کلوتریمازول هست و روی درمان قارچ موثره دستور مصرف رو از پزشکتون بپرسید

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید