نقد و بررسی سرم ویتامین سی پریم براساس ترکیبات

0
31010
سرم ویتامین سی پریم

در این مقاله نقد و بررسی سرم ویتامین سی پریم را براساس ترکیبات می‌خوانید.

درباره برند پریم

شرکت لابراتوار دکتر اخوی از جمله لابراتوارهای باسابقه تولیدکننده محصولات آرایشی و بهداشتی است. محصولات این شرکت با برندهای  سی‌گل(SEAGULL)، پریم(PRIME)، فریس(FRICE)، فارمد(PHARMED) و دیپ‌سنس(Deep Sense) به بازار عرضه می‌شود. محصولات ویتامین ث پریم (C-PRIME) شامل سرم ویتامین سی پریم، ژل کرم بازسازی و جوان کننده پوست پریم،‌ ژل کرم سفت کننده قوی دور چشم حاوی ویتامین سی (1×4) پریم و  پن مایع حاوی ویتامین C پریم است. در این مقاله قصد داریم با نگاهی به ترکیبات سرم ویتامین سی پریم این محصول را بررسی کنیم. بنا به ادعای پریم سرم ویتامین C پریم جهت جوانسازی و تقویت روزانه پوست فرموله شده است و با داشتن ویتامین C و ترکیبات مغذی، به سفت و روشن شدن پوست، افزایش سنتز کلاژن و کاهش علائم پیری کمک می‌کند. سرم ویتامین سی پریم مناسب انواع پوست بوده و با ترکیبات آنتی‌اکسیدانی قوی سفت‌کننده و روشن‌کننده پوست و برطرف‌کننده لک‌های ناشی از افزایش سن و اسکار آکنه بوده و باخنثی‌سازی رادیکال های آزاد از DNA سلول محافظت می‌کند. تا انتهای این مقاله با اسکین مگ همراه باشید.

ترکیبات فعال سرم ویتامین سی پریم

ویتامین سی به کار رفته در سرم ویتامین سی پریم به فرم سدیم آسکوربیل فسفات (Sodium Ascorbyl Phosphate) است که یکی از مشتقات پایدار ویتامین سی خالص یا آسکوربیک اسید است. همان‌طور که در مقاله قبل خواندید ویتامین سی خالص (اسید آسکوربیک) بسیار ناپایدار بوده و تولید‌کنندگان و محققان برای رفع این مشکل از مشتقات این ویتامین استفاده می‌کنند که سدیم آسکوربیل فسفات یکی از آن‌هاست. مشتقات ویتامین  سی که به عنوان جایگزین برای ویتامین سی خالص به کار می‌روند می‌بایست اولا پایدار بوده،  ثانیا قابلیت نفوذ و عبور از پوست را داشته و در نهایت قابلیت تبدیل به آسکوربیک اسید را نیز داشته باشند.

سدیم آسکوربیل فسفات تا Ph هفت پایدار بوده و از ثبات خوبی برخوردار است. چالش بعدی نفوذ به پوست است که به نظر می‌رسد نفوذ سدیم آسکوربیل فسفات به پوست محدود باشد. به نقل از مجله Cosmetic Dermatology تمام مشتقات ویتامین سی در مقایسه با آسکوربیک اسید جذب ضعیفی دارند. درباره قابلیت تبدیل سدیم آسکوربیل فسفات مقاله‌ای منتشر نشده بنابراین ما نیز اظهار نظر نمی‌کنیم.

اما داده‌های in-vivo (آزمایش شده روی افراد) نشان می‌دهد سدیم آسکوربیل فسفات دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی خوبی در برابر آسیب‌های اشعه‌آفتاب به پوست است.

داده‌‌های in-vitro (آزمایشگاهی) نشان ‌می‌دهد سدیم آسکوربیل فسفات در تولید کلاژن موثر است اگرچه به نظر می‌رسد کارایی آن در مقایسه با منیزیم آسکوربیل فسفات(یکی دیگر از مشتقات ویتامین سی) کم‌تر است.

در خصوص کاهش لک و تیرگی پوست یک مطالعه‌ آزمایشگاهی غیرمستقل نشان می‌دهد سدیم آسکوربیل فسفات در کاهش لک‌ موثر است.

اما یکی از موثرترین خواص سدیم آسکوربیل فسفات تاثیر آن در جلوگیری از آکنه است. در سال 2005 یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد سدیم آسکوربیل فسفات 1٪ دارای خاصیت ضدمیکروبی خوبی در برابر باکتری ایجادکننده آکنه دارد. هم‌چنین یک مطالعه روی افراد واقعی نشان داد سدیم آسکوربیل فسفات 5٪ می‌تواند به طور موثری ضایعات التهابی و غیرالتهابی آکنه ولگاریس را کاهش دهد. که این نتایج قابل مقایسه و حتی کمی بهتر از محلول بنزوئیل پروکسید 5٪‌ است(pubmed).

 

یک مطالعه دوسوکور خوب در سال ۲۰۰۹ نشان داد سدیم آسکوربیل فسفات 5% ضایعات التهابی آکنه در مدت ۴ هفته به میزان ۲۰.۱۴ درصد و در مدت ۸ هفته ۴۸.۸۲ درصد کاهش داد که حتی در ترکیب با رتینول این نتایج بهبود یافته و نتایج این درمان ترکیبی کاهش ضایعات آکنه را  ۲۹.۲۸ درصد پس از ۴ و۶۳.۱۰ درصد پس از ۸ هفته نشان می‌دهد.

 در نهایت سدیم آسکوربیل فسفات یکی از مشتقات خوب و پایدار آسکوربیک اسید به خصوص برای پوست‌‌های مستعد آکنه است که اگر چه خاصیت ضدپیری آن به اندازه آسکوربیک اسید نیست اما کاملا ارزش امتحان کردن دارد. سدیم آسکوربیل فسفات یک فرم مناسب ویتامین سی برای پوست‌های حساس بوده زیرا در مقایسه با سایر فر‌م‌های این ویتامین کم‌تر تحریک‌کننده بوده و به خوبی توسط پوست‌های حساس تحمل می‌شود. 

سایر ترکیبات سرم ویتامین سی پریم

گلیسیرین،‌ پروپیلن گلیکول، سدیم هیالورونیت و کاپریلیل گلیکول ترکیبات آبرسان و مرطوب‌کننده سرم ویتامین سی پریم را تشکیل می‌دهند.

ترکیب بعدی به کار رفته در سرم ویتامین C پریم ترکیب PEG-40 Hydrogenated Castor Oil است که ترکیبی از روغن کرچک هیدروژنه و polyethylene glycol (PEG) است. این ترکیب به عنوان سورفکتانت و امولسیفایر در محصولات مراقبتی و آرایشی به کار می‌رود. این ترکیب هم‌چنین به عنوان یک نرم‌کننده پوست عمل کرده و از تبخیر رطوبت پوست جلوگیری می‌کند. بسیاری تصور می‌کنند به دلیل احساس چسبناکی که این ترکیب روی پوست ایجاد می‌کند ممکن است کومدوژنیک بوده و موجب بسته شدن منافذ شود اما مولکول‌های روغن کرچک بزرگ‌تر از آن هستند که بتوانند منافذ پوست را مسدود کنند پس ترکیب روغن کرچک هیدروژنه با پلی‌اتیلن‌گلیکول یک ترکیب غیرکومدوژنیک است. اما روغن کرچک مانند تمام روغن‌های گیاهی غنی از اسیدهای چرب ضرورری است که می‌تواند برای پوست‌های مستعد آکنه قارچی(Fungal Acne) مناسب نباشد و سبب تشدید این نوع آکنه شود.

یکی دیگر از مشتقات به کار رفته در سرم ویتامین سی پریم ترکیب کلسیم آسکوربات نمک معدنی آسکوربیک اسید است که علاوه بر خاصیت آنتی‌اکسیدانی، تولید کلاژن و ترمیم بافت و زخم خاصیت آبرسانی نیز دارد.

 

ترکیب بعدی به کار رفته در سرم ویتامین سی پریم ترکیب آنتی‌اکسیدانی نیاسین آمید یا ویتامین B3 است. همان‌طور که پیش از این در مقاله پوست دهیدراته؛ علت، درمان، پیشگیری و معرفی ترکیبات مناسب خوانده‌اید،‌ مهم‌ترین ویژگی نیاسین آمید توانایی آن در بهبود عملکرد سد دفاعی پوست یا Skin Barrier است. علاوه بر این نیاسین آمید با متوقف کردن انتقال ملانین موجب روشن‌تر شدن پوست و درمان لک و تیرگی پوست می‌شود. هم‌چنین در درمان چین و چروک پوست و به خصوص در بهبود عملکرد سد دفاعی پوست موثر است. نیاسین آمید تولید کلاژن در پوست را افزایش داده و در درمان آکنه از آنتی‌بیوتیک‌ها موثرتر عمل می‌کند. تولید پروتئین و پپتیدهای ضدمیکروبی و تنظیم ترشح چربی در پوست‌های چرب و مختلط از دیگر ویژگی‌های نیاسین آمید است که آن را به ترکیبی ایده‌آل برای پوست‌های چرب تبدیل می‌کند.

درباره استفاده همزمان سدیم آسکوربیل فسفات و نیاسین آمید با توجه به این که هر دو ترکیب در Ph خنثی فعال هستند، پس برخلاف باور رایج استفاده همزمان از این دو ترکیب اثر یک‌دیگر را خنثی نمی‌کند یا موجب حساسیت نخواهد شد.

ترکیب بعدی سرم ویتامین C پریم Trihydroxystearin ترکیبی است که از روغن کرچک هیدروژنه به دست آمده و به عنوان تغلیظ کننده و ایجاد بافت روغنی-ژلی به کار می‌رود.

خواص سرم ویتامین سی پریم

ترکیب بعدی به کار رفته در سرم ویتامین سی پریم روغن آرگان است. روغن آرگان نیز از دسته ترکیباتی است که درباره خواص معجزه‌آسای آن بیش از حد اغراق شده است. روغن آرگان مانند تمام روغن‌های گیاهی دیگر غنی از اسیدهای چرب ضروری است و همان‌طور که پیش‌تر گفتیم آن‌چه خواص روغن‌ها را از هم متمایز می‌کند تفاوت در ترکیب این اسیدهای چرب ضروری است. روغن آرگان حاوی ۳۸-۵۰٪ اولئیک‌اسید، ۲۸-۳۸٪ لینولئیک‌اسید و ۱۰-۱۸٪ پالمیتیک‌اسید و هم‌چنین حاوی مقدار زیادی ویتامین E حدود ۶۰۰-۹۰۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم(دو برابر روغن زیتون) و مقادیر کمی ترکیبات آنتی‌اکسیدانی فنولی با خاصیت تسکین‌دهنده و ضدالتهاب است. با توجه به غالب بودن اسید چرب اولئیک‌اسید روغن آرگان ترکیب مناسبی برای پوست‌های خشک است. روغن آرگان برای پوست‌های چرب مناسب نیست و  می‌تواند در پوست‌های مستعد آکنه قارچی موجب تشدید جوش زیرپوستی شود.

جوش زیرپوستی یا آکنه قارچی: علت، درمان، پیشگیری و معرفی محصولات مناسب

 

نقد سرم ویتامین سی پریم

ترکیب بعدی به کار رفته در سرم ویتامین سی پریم عصاره مرکبات است که این ترکیب تا حدی نامفهوم و پیچیده است چرا که علاوه بر تنوع بالای مرکبات روش‌های مختلفی نیز برای استخراج عصاره مرکبات وجود دارد. یک روش معمول استخراج عصاره میوه مرکبات است که عمدتا حاوی آلفاهیدروکسی‌اسیدهای سیتریک‌اسید و مالیک‌اسید با خاصیت لایه‌برداری ملایم است. بسیاری از تولیدکنندگان این عصاره را سرشار از ویتامین سی می‌دانند که با توجه به ناپایدار بودن آسکوربیک اسید قطعا روش‌های بهتری برای استفاده از این ترکیب در محصولات وجود دارد.

عصاره مرکبات می‌تواند حاوی آنتی‌اکسیدان‌های فلاونوئيد (hesperidin، naringin، luteolin، و ferulic acid) نیز باشد که برخی از آن‌ها علاوه بر خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارای خاصیت روشن‌کنندگی نیز هستند. عصاره پرتقال هم‌چنین می‌تواند حاوی کربوهیدرات و قند‌های طبیعی مانند گلوکوز،فروکتوز و ساکاروز نیز باشد که به آن خاصیت آبرسانی می‌دهد. چنان‌چه این عصاره حاوی اسانس یا روغن پرتقال نیز باشد ممکن است حاوی لیمونن باشد که از جمله ترکیبات نامناسب برای پوست‌های حساس بوده و می‌تواند پوست را به نور حساس کند(incidecoder).

سرم ویتامین C پریم

عصاره چای سبز ترکیب بعدی سرم ویتامین سی پریم است که از جمله ترکیبات طبیعی است که بیشترین مطالعات درباره آن صورت گرفته است. عصاره چای سبز غنی از آنتی‌اکسیدان پلی‌فنول و به طور خاص کاتچین است. ثابت شده عصاره چای سبز یک آنتی‌اکسیدان قدرتمند و محافظ پوست در برابر آسیب‌های اشعه فرابنفش و ضدسرطان پوست است. به دلیل خاصیت ضدالتهابی در درمان بیماری التهابی پوست مانند رزاسه، آکنه و درماتیت آتوپیک موثر است. ضمن این که خاصیت ضدمیکروبی و ضدباکتریایی چای سبز آن را به ترکیبی ایده‌آل برای پوست‌های چرب تبدیل می‌‌کند.

سرم ویتامین سی پریم خوبه

عصاره گل eyebright یا گل عینک ترکیب بعدی سرم ویتامین سی پریم است. عصاره گل عینکی غنی از آنتی‌اکسیدان‌های فلاونویید و تانن است که از پوست در برابر اثرات مخرب رادیکال‌های آزاد و تخریب کلاژن محافظت می‌کند.

ترکیب بعدی به کار رفته در سرم ویتامین سی پریم عصاره گل Rosa Canina یا عصاره رزهیپ است. دو نوع گیاه رزهیپ وجود دارد Rosa Rubiginosa ( به اختصار RR) و Rosa Canina (RC) که در این محصول به کار رفته است. عصاره Rosa Canina غنی از اسیدهای  که غنی از اسیدهای چرب ضروری غیراشباع مانند لینولئیک اسید (اسید چرب مفید برای پوست‌های چرب)، ویتامین ایی و کاروتنوئیدها(پیش‌ساز ویتامین آ) است که به آن خاصیت آنتی‌اکسیدانی و مرطوب‌کنندگی می‌بخشد.

سرم ویتامین C پریم

ویتامین E به فرم توکوفریل استات با خاصیت آنتی‌اکسیدانی و نرم‌کنندگی پوست ترکیب بعدی سرم ویتامین C پریم است. اگرچه ویتامین سی خاصیت محافظتی خوبی در برابر آسیب‌های اشعه UV به پوست دارد اما استفاده از آن همراه با ویتامین E اثر محافظتی ویتامین سی را تا چهار برابر افزایش می‌دهد.

ترکیب بعدی سرم ویتامین سی Butylated Hydroxy Toluene یا به اختصار BHT است یک آنتی‌اکسیدان مصنوعی پرکاربرد در صنایع غذایی و آرایشی است. در محصولات آرایشی و بهداشتی این ترکیب به میزان ۰.۰۱ درصد تا ۰.۱ درصد به کار می‌رود که این میزان جذب پوست نشده و ایمن است.

عطر و ترکیب نگه‌دارنده سرم ویتامین C پریم

سرم ویتامین سی پریم حاوی عطر(Fragrance) است.

سرم ویتامین سی پریم فاقد پارابن است و نگه‌دارنده به کار رفته در آن فنوکسی اتانول است. استفاده از کاپریلیل گلیکول در کنار فنوکسی اتانول کارایی این نگه‌دارنده را افزایش می‌دهد.

اگر از سرم ویتامین C پریم استفاده می‌کنید،‌ نظرات خود را درباره این محصول از طریق بخش نظرات با ما در میان بگذارید.


تلاش کرده‌ایم در تهیه این مقاله از آخرین مقاله‌های منتشر شده در منابع و سایت‌های معتبر استفاده کنیم اما احتمال خطا را هرگز صفر نمی‌دانیم اگر مطلبی جا افتاده یا مقاله به روزتری مطالعه کرده‌اید با ما در میان بگذارید تا آن را اصلاح کنیم.